Savunmanın solunda fark edilmeyen bir istikrar: Lionel Carole!

Geçtiğimiz sezon başında Ligue 1'e yeni yükselen Troyes ekibinden 1.5 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen ve ilk geldiği günlerde taraftarların "Bu kim?" sorularına maruz kalan Lionel Carole, sarı-kırmızılı forma altında geçirdiği istikrarlı performansıyla göz dolduruyor. Süper Lig'de bu sezon geride kalan 10 haftada Fernando Muslera ile birlikte takımın değişmez isimlerinden birisi olan 1991 doğumlu Fransız sol bek, geçtiğimiz sezonda da yaşadığı sakatlık dışında maç kaçırmadan takımdaki yerini almıştı.

Süper Lig'de geride kalan 10 maçın tamamında forma giyen Lionel Carole bu alanda kalecimiz Fernando Muslera ile birlikte takımın en iyisi konumunda yer alıyor. Savunmanın sol tarafında neredeyse tek isim olan ve alternatifi bulunmayan Fransız oyuncunun istatistiklerde de takım içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu görüyoruz. Geride kalan 10 hafta sonunda maç başına 555 pas girişiminde bulunan Galatasaray'da en çok pas girişiminde bulunan 3. oyuncu konumunda bulunan Lionel Carole, maç başına 61 pas girişiminde bulunuyor. Savunmanın solunda oynayan ve oyunun defansif yönüne daha hakim olan Carole, bu alanda takım arkadaşı Tolga Ciğerci'nin zirvede yer aldığı "en çok pas yapan oyuncu" sıralamasında lig genelinde ise kaptan Selçuk İnan ve Beşiktaş takımının stoperi Marcelo'nun ardında 4. sırada bulunuyor. Carole'un maç başına isabetli pas oranı ise %88 seviyesinde.
Oyunu daha çok savunma ağırlıklı oynayan ve hücum yönü zayıf olan Lionel Carole, bu sezon oynadığı 10 lig maçında yalnızca 1 asist yapabildi. Akhisar Belediyesi deplasmanında karşılaşmanın 90+1' dakikasında Bruma'nın golünde golden önceki pası veren isim olan Fransız oyuncunun açtığı isabetli orta sayısı ise 7 olarak göze çarptı, ki hücum varyasyonlarında kanat organizasyonlarını kullanan Galatasaray için sol bekte oynayan oyuncunun maç başına 0.7 ortalama ile oynaması pek akıl karı bir iş değil. Jan Olde Riekerink'in oyun şablonunda Bruma ve Wesley Sneijder'in arkasında sol tarafta görev yapan Carole, takım arkadaşlarına da maç başına 1.3 ortalama ile şut asisti yapıyor. Maç başına 1.9 adam geçme (çalımlama) ortalamasına sahip olan Fransız oyuncunun maç başına 1 top kaptırdığını da belirtelim. Carole'un bugüne kadar rakip kaleye çektiği şut sayısı ise 2.

Hücum tarafında gerek oyun şablonundaki rolü, gerekse önünde oynayan oyuncuların hücumun odak noktası olması göz önünde bulundurulduğunda Carole'un oyun içinde sol tarafta pasif olması kabul edilebilir bir durum olduğunu söylemek mümkün. Takımın pas oyununa önemli seviyede katkı sağlayan Fransız sol bek için en dikkat çeken noktalardan birisi kuşkusuz oyununun savunma tarafında gösterdiği performans oldu. Geride kalan 10 maç sonunda maç başına 1.9 top çalma ve 2.1 pas arası (ki toplamda 4 top çalmaya tekabül ediyor) yapan Carole'un rakiplerinden çalım yeme sayısı ise maç başına 0.2 olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde girdiği ikili mücadelelerin %60'ında ayakta kalmayı başaran Carole'un ceza sahasından uzaklaştırdığı top sayısı ise maç başına 1.6 oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.