THY Euroleague | Blake Schilb böyle istedi!

Turkish Airlines Euroleague 9. hafta karşılaşmasında Galatasaray Odeabank, sezonun -şu ana kadar yaşadığı sakatlıklarla- talihsiz takımlarından biri olan Barcelona Lassa'yı evi Abdi İpekçi Arena'da ağırladı. Dolu tribünlerin önünde oynanan karşılaşmada Galatasaray Odeabank adına kadro dışı kalan Russ Smith dışında bir eksik bulunmazken, İspanyol ekibinde sezonu kapatan Pau Ribas dışında başka bir eksik yoktu.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Göksenin Köksal, Blake Schilb, Vladimir Micov, Tibor Pleiß beşi ile başlayan takımımız ilk sayılarını 1.30 dakikanın ardından Blake Schilb ile buldu. Savunmada Tyrese Rice'ı Göksenin Köksal'ın tam saha baskısı ile bozmaya çalışan Ergin Ataman'ın öğrencileri, pota altında ise Ante Tomic'i Alman uzunu Pleiß ile iyi savundu. Göksenin Köksal'ın üç sayılık basketi ile skorda 7-2 öne fırlayan takımımız, savunmada istekli görüntüsünü devam ettirirken, Pleiß'ın blokladığı topta Schilb'in smaç basketiyle skordaki üstünlüğünü sürdürdü(13-9). Barcelona bu dakikalarda pota altında Perperoglou ve Vezenkov'un yarattığı ters eşleşmeleri verimli kullanınca TV molasına eşitlikle girildi(13-13). Hücumda Sinan Güler önderliğinde tempoyu düşük tutan ve sete set hücumlarda tepe ikili oyunları üzerinden en doğru şutu bulmaya çalışarak oynayan takımımız, belki de sezonun en istekli ve arzulu savunmalarından birini yaptığı bu çeyreği 17-16 önde geçti. İkinci çeyreğe son zamanlarda alışık olduğumuz gibi Emir Preldzic'i oyun kurucu rolünde kullanarak başlayan takımımız, Vladimir Micov'dan bulduğu üç sayılık basketlerle skordaki üstünlüğünü devam ettirdi(23-20). Emir Preldzic'in üst üste yaptığı top kayıpları sebebiyle hücumdaki ritmini kaybeden takımımız bu dakikaları savunmada gösterdiği dirençle sıkıntı yaşamadan atlatırken, Sinan Güler'in oyuna dönmesiyle yeniden öne çıkan taraf oldu(29-27). Bu dakikalarda pota altında Joey Dorsey fizik üstünlüğü ile takımımıza sorun yaratan isim oldu. Hücumda adam değişen Barcelona savunmasına karşı ters eşleşmeleri kullanmaya çalışan takımımız savunmada ise perdelemelere biraz fazla takılınca Tyrese Rice üst üste üçlük isabetleri buldu. Periyotun son kısımlarında hücumda akışkanlığını kaybeden ve istediği basketleri bulamayan takımımız buna rağmen üst üste aldığı hücum ribaundları ile kendisine ikinci şans sayıları yarattı ve sergilediği mücadele ile de taraftarını ateşleyerek soyunma odasına 39-35 önde gitti. 

İlk yarıda sezonun en istekli savunmalarından birini yapan ve birebir savunmada Barcelona kısalarına yenilmeyen takımımız ilk yarının son anlarında perdelemelere biraz fazla takılınca Barcelona oyuncuları kolay sayı imkanları buldu. Hücumda ise düşük tempoda set hücumları oynayan takımımız istediği şutları bulsa bile bunlarda isabet sağlayamayınca(4/13 üçlük isabeti) savunmasını ödüllendiremedi ve sayı farkını açamadı. İlk yarıda Blake Schilb attığı 12 sayı ile ön plana çıkan oyuncumuz olurken Vladimir Micov 10 sayı; Emir Preldzic 4 asist ile mücadele etti. 

Karşılaşmanın ikinci yarısına da maça başladığı beş ile başlayan takımımız  ilk sayılarını Sinan Güler'in üçlüğü ile buldu. Savunmadaki agresifliğini devam ettiren ve Pleiß ile ribaundları da toplayan takımımız, Micov'un üçlüğü ile farkı çift hanelere çıkarttı ve Yunan koç Bartzokas molasına başvurdu(47-37). Savunmada potaya giden Barcelona oyuncularına top tarafından çok iyi yardım getiren, topu adeta oradan çıkartmayan takımımız hücumda zaman zaman tıkansa bile mücadelesi ile Barcelona'nın fast break fırsatı bulmasına izin vermedi. Bu sert savunma sonrasında Barcelona ikinci yarıdaki ilk saha içi isabetini 5. dakikanın sonunda bulabildi(49-39). Bu dakikanın ardından takımımız Tyrese Rice'ın penetrelerine engel olamazken Barcelona Lassa 0-7'lik seri yakaladı.(49-44). Rice'ın tek başına yaptığı seriye takım halinde cevap veren ve Schilb'in sırtı dönük oyunu sonrası bulduğu basketle farkı yeniden çift hanelere çıkartan takımımız,  Tyus'un kenardan getirdiği enerji ile oyundaki kontrolü yeniden eline aldı(57-46). Yenilmez Armada Blake Schilb'in son dakikalarında tabir-i caizse krallığını ilan ettiği çeyreği 22-13 önde geçti ve karşılaşmanın son çeyreğine 61-48 önde girdi. Son periyota taraftarının büyük desteği ile başlayan takımımız hücumda da topu iyi paylaşarak bulduğu üçlük ile maçtaki en büyük farkı yakaladı(64-50). Bu dakikadan sonra hücumda yine tıkanan ve el üstü şutlara kalan takımımız savunmada da Rice'ı durdurmakta zorlanınca Barcelona Lassa yeniden skora tutundu ve Ergin Ataman molasına başvurdu(66-59). Bu anlarda yorgunluğun baş gösterdiği ve Barcelona savunması karşısında organize olamayan takımımız kenardan gelen Pleiß, Schilb ve Diebler'ın getirdiği enerjiyle aradaki sayı farkını korudu(68-59). Karşılaşmanın ilk 3 çeyreğinde faul hakkını dolduramayan takımımız, karşılaşmanın son çeyreğinde ise faul hakkını maçın bitimine 4 dakika kala doldurdu. Karşılaşmanın son dakikalarında maçın suskun isimlerinden Jon Diebler savunmada Barcelona'nın tek hücum silahı olan Rice'ı durdururken hücumda da bulduğu üçlükle momentumu tekrar elimize geçirdi. Kalan dakikalarda hata yapmayan Ergin Ataman'ın öğrencileri sahadan 78-64 galip ayrıldı.  

Galatasaray Odeabank: Sinan Güler 18, Göksenin Köksal 3, Schilb 18, Micov 15, Pleiss 4, Preldzic 3, Diebler 3, Daye 2, Tyus 12

Barcelona Lassa: Rice 24, Oleson 5, Perperoglou 9, Vezenkov 4, Tomic 2, Koponen 4, Holmes 4, Dorsey 7, Claver, Doellman, Eriksson 5

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.