THY Euroleague | Ergin Ataman: Russ Smith berbat oynuyor..

Turkish Airlines Euroleague’de ilk 5 haftanın ardından galibiyet elde edemeyen Galatasaray Odeabank'ta 90-81'lik Real Madrid maçının ardından konuşan koç Ergin Ataman, oyun kurucu mevkisinden beş haftalık periyotta hiç katkı alamadığını dile getirdi. Artık gelecek haftadan itibaren kendi seviyelerindeki takımlarla oynayacaklarını belirten Ataman'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde..
Maalesef oyun kurucusuz oynuyoruz çünkü ana oyun kurucumuz beş haftanın ardından berbat oynuyor. Bize bu beş haftada hiçbir şey katmadı. Onu oyuna maçın sonunda yine aldım, belki bir şeyler yapar diye ama olmadı. Tabii ki Russ Smith hakkında konuşuyorum. 
Bu akşam bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Son 2-3 dakikaya kadar maçın kontrolünü elimizde tuttuk. Yarı saha savunmasını iyi yaptık ve Madrid’in set hücumlarında kolay baskete izin vermedik. Fakat hatalar yaptık. Son dakikalarda hücumda gelen top kayıpları, kaçan turnikelerle hızlı hücumlara, özellikle Rudy Fernandez’in boş üç sayılık atışlarına fırsat verdik. Maçı kaybettik fakat bu sezon Euroleague’deki en iyi maçlarımızdan biri olduğunu düşünüyorum. Kolay değil, özellikle de geçen seneden kadromuzda bulunan oyuncularımız için. Kazanan bir takımlar ve EuroCup’ta bunu kanıtladılar. Bütün maçlarımızı kaybettik ancak CSKA, Fenerbahçe, Maccabi ve Real Madrid ile oynadık. EuroLeague’de yeni bir takım olan bizim için bütün bu maçlar kolay değil. Kızılyıldız’a da son saniyelerde kaybettik. Geleceğe olumlu bakıyorum çünkü şu andan itibaren kendi seviyemizdeki takımlarla oynayacağız. Sonunda biz şampiyon olmak için Euroleague’de değiliz ancak playoffa kalmaya çalışacağız. Ayrıca 12-13 galibiyete ulaşarak playoffa gidebileceğimiz konusunda da pozitifim. Kızılyıldız dışında şu ana kadar oynadığımız maçları kaybetmemiz sürpriz değil. Bu akşam kazanmaya ve Kızılyıldız yenilgisinin yaralarını sarmaya yaklaştık ancak yapamadık. Euroleague uzun bir maraton ve sadece beş maç oynadık. Hala 25 maçımız var ve kazanmak için çok fırsatımız var.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.