Wesley Sneijder rekora doğru..

2013 yılından beri Galatasaray forması giyen ve bugüne kadar sarı-kırmızılı forma altında 151 resmi karşılaşmaya çıkarak önemli bir istatistiğine sahip olan 32 yaşındaki yıldız oyuncu Wesley Sneijder, ülkesi Hollanda adına da önemli bir başarıya doğru emin adımlarla ilerliyor. Teknik direktör Danny Blind önderliğinde Dünya Kupası elemelerinde mücadele eden turuncularda kaptanlık görevini sürdüren yıldız oyuncu dün oynanılan hazırlık maçında Belçika karşısında sahada ilk 11'de çıktı ve milli formayı 125. kez giymiş oldu. 125 kez milli formayı giyen Sneijder, ülke tarihinde milli formayı en çok giyen 2. oyuncu olurken, 130 kez milli formayı giyen efsanevi kaleci Edwin Van der Saar'ı geçmesi işten (bile) değil.


Milli takım forması altında ilk maçına 30 Nisan 2003 tarihinde Portekiz ile oynanılan hazırlık karşılaşmasında çıkan Wesley Benjamin Sneijder, dönemin milli takım teknik direktörü Dick Advocaat tarafından karşılaşmanın 46. dakikasında Phillip Cocu'nun yerine oyuna girerek milli formayı ilk kez terletmişti. Hollanda forması altında ilk golünü de Euro 2004 elemeleri kapsamında 11 Ekim 2003 tarihinde oynanılan ve turuncuların 5-0'lık üstünlüğü ile biten Moldova karşısında kaydetmişti.

Kariyerinde daha önce sırasıyla Euro 2004, Euro 2008, Euro 2012 ve Dünya Kupası 2006, Dünya Kupası 2010 ve Dünya Kupası 2014'te boy gösteren Wesley Sneijder, ülkesinin geçtiğimiz yaz Fransa'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na katılım vizesi alamamasına engel olamamıştı. Bu başarısızlığın ardından yeni bir yapılanma sürecine giren Hollanda adına 32 yaşındaki yıldız oyuncu kaptanlık görevini yürütüyor. Turuncular adına milli formayı bugüne kadar 125 kez terleyen Wesley Sneijder bu karşılaşmalarda 30 kez fileleri havalandırırken, takım arkadaşlarına 31 kez golden önceki pası veren isimdi. 2010 Dünya Kupası'nda final oynayan Hollanda'nın en önemli isimleri arasında yer alan Wesley Sneijder, finalde İspanya'ya kaybeden taraftaydı. Galatasaray taraftarları tarafından "Altın Portakal" lakabı takılan yıldız oyuncu, 2014 Dünya Kupası'nda ise milli takım forması altında üçüncülük madalyasını boynuna takacaktı.

Hollanda milli takımında en çok forma giyen ilk 5 isim şu şekilde;
Edwin van der Saar  - 130 kez
Wesley Sneijder - 125 kez
Frank de Boer - 112 kez
Rafael van der Vaart - 109 kez
Giovanni van Bronckhorst - 106 kez

Wesley Sneijder'in kariyerinde forma giydiği takımlar ve maç sayıları şu şekilde;
Ajax - 179 maç
Galatasaray - 151 maç
Inter - 116 maç
Real Madrid - 66 maç
Hollanda (A Milli Takım) - 125 maç

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.