Efeler Ligi | Filenin Aslanları zorlansa da kazandı..

Efeler Ligi’nin dokuzuncu hafta maçlarında Galatasaray HDI Sigorta, Bursa ekiplerinden İnegöl Belediyesi ile Galatasaray Park Voleybol Salonu’nda karşılaştı. 5 sete giden ve büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada takımımız sahadan 3-2 galibiyetle ayrıldı.

İlk sete rakibimiz Klapwijk, Bahov ve Husaj’la serviste ve hücumda çok etkili başlarken ilk teknik molaya İnegöl Belediyesi 7-8 önde girdi. Setin ikinci bölümünde hücumda daha etkili olan ve ikinci teknik molaya 16-14 önde giren takımımız buna rağmen kritik yerlerde servis hataları yapınca sayı sayı ilerleyen seti 23-25 kaybetti.

İkinci sete iyi başlayan taraf yine İnegöl Belediyesi oldu. İlk teknik molaya 6-8 geride giren takımımız setin ikinci bölümünde de İnegöl Belediyesinden oyunun kontrolünü almayı başaramasa bile setin son sayılarında hücumda etkili oldu ve ikinci seti 25-23 kazanarak setlerde durumu 1-1 yaptı.

Yakın mücadelenin özellikle riskli servislerle sertleştiği üçüncü sette çok servis hatası yapan takımımıza karşı İnegöl Belediyesi teknik molalara 3-8 ve 11-16 önde girdiği seti 23-25 kazanarak, setlerde 1-2 öne geçti.

Dördüncü sete yine İnegöl Belediyesi iyi başlayan taraf oldu (4-8). Oyuna giren Yasin’in etkili servis turları ve Emin’in set boyunca getirdiği blok sayılarının da desteği ile, Filenin Aslanları ikinci teknik molasına 16-13 önde girdiği seti 25-22 kazandı ve setlerde durum 2-2 oldu.

Tie-break setine uzayan maçta mücadele yavaşlamadı. Galatasaray HDI Sigorta saha değişimine 8-4 önde girerken maçı bırakmayan İnegöl Belediyesi 9-9’da beraberliği yakaladı. Karşılıklı ilerleyen sayıların ardından rakibini hataya zorlayan takımımız seti 15-13; maçı 3-2 kazanarak sahadan 2 puanla ayrılan taraf oldu.

Galatasaray HDI Sigorta Efeler Ligi’nin onuncu haftasında deplasmanda MSK Urfa ile karşılaşacak.

Galatasaray HDI Sigorta: Bartman (30), Yasin (9), Emin (8), Halil (7), Tuia (7), Murathan (5), Hüseyin (4), İbrahim (1), Melih (-), Can (L)

İnegöl Belediyesi: Klapwijk (35), Husaj (13), Bahov (10), İbrahim (6), Görkem (4), Caner (3), Mehmet (2), Gökhan (-), Cansın (-), Tunç (-), Beytullah (L), Özer (L)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.