Efeler Ligi | Galatasaray HDI Sigorta yine mağlup..

Efeler Ligi’nin 11. haftasında Galatasaray HDI Sigorta’nın konuğu Tokat Belediye Plevne oldu. Mücadelenin resmi seremonisi Kayseri’de yaşanan terör saldırısında verdiğimiz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ile açıldı.

Takımımız maça beş sayılık seri ile başlarken üst üste gelen iki hatamızla kazandığı avantajı iyi kullanan Tokat Belediye Plevne dengeyi buldu(7-7). İlk teknik molaya Tuia’nın hücum sayısıyla 8-7 önde giren takımımız, ikinci teknik molaya 13-16 geride girdik. Tokat ekibi ikinci teknik moladan Statsenko’nun üst üste hücumlarıyla döndü (14-18). Rakibimiz hatalarımızın avantajını iyi kullanırken takımımız seti 18-25 kaybetti.

İkinci set karşılıklı sayılarla başlarken takımımız birinci teknik molaya Tuia’nın blok sayısıyla 8-6 önde girdi. İlk sette olduğu gibi Statsenko ile hücumda etkili olan Tokat karşısında, takımımız Bartman, Halil ve Murathan’ın hücumlarıyla geriye düşmedi ve Tuia’nın hücum sayısıyla ikinci teknik molaya 16-14 önde girdi. Setin son sayılarında servis ve hücumdaki hatalarıyla rakibini oyunun içine soksa bile takımımız setin seyrinin değişmesine izin vermedi ve seti 25-23 kazanarak setlerde durumu 1-1 yaptı.

Üçüncü sete Tokat Belediye Plevne köşelerden hücumla çok iyi başladı. Halil ve Murathan ile Nedim Özbey'in öğrencileri oyunu dengelese bile setin birinci teknik molasına 6-8 geride girdi. Az farkla ilerleyen setin ikinci teknik molasına servis hatasıyla 13-16 geride giren takımımız yüksek dirençle blok ve defans yapan Tokat ekibi karşısında servis karşılamada da sorun yaşadı ve seti 20-25 kaybederek setlerde 1-2 geriye düştü.

Yakın mücadeleyle başlayan dördüncü setin birinci teknik molasına 8-6 önde giren takımımız, teknik mola dönüşünde Murathan’la ortadan hücumda etkili oldu. Ortadan hücumda ve tekli blokta etkili olmaya devam eden sarı kırmızılılar ikinci teknik molaya 16-11 önde girdi. Setin kalan kısmında rakibinin hatalarını değerlendiren Galatasaray HDI Sigorta seti 25-18 kazandı ve maç tie-break setine uzadı.

Uzun rallilerle başlayan beşinci sette, Tokat Belediye Plevne Atanasov’un servis sayısıyla 3-4 öne geçti. Arkasından blokta hata yapan takımımız saha değişimine 7-8 geride girdi. Setin kalan kısmında hatalar yapan takımımız son sayıda servis hatası yaparak tie-break setini 13-15, maçı da 2-3 kaybetti.

Bu sonuçla birinci devre maçlarını tamamlayan Galatasaray HDI Sigorta’nın devre sonundaki sıralaması yarın oynanacak maçlarla belli olacak.

Galatasaray HDI Sigorta: Tuia (17), Halil (12), Bartman (12), Murathan (9), İbrahim (9), Hüseyin (6), Yasin (6), Berkay (-), Emin (-), Can (L)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.