Ergin Ataman: Euroleague ve hakemler saygı duymuyor!

THY Euroleague'de evinde ağırladığı Anadolu Efes karşısında sahadan 78-86 mağlup ayrılarak, normal sezonda 10. mağlubiyetini alan Galatasaray Odeabank'ta baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sakatlıkların yanı sıra takım olarak ciddi bir fikstür dezavantajlarının bulunduğu belirten Ataman, karşılaşmanın hakem triosunu da yerden yere vurdu. Euroleague yönetiminden saygı görmeyi beklediklerini belirten Ergin Ataman'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Tüm kadro dezavantajımıza rağmen maçın başından üçüncü periyodun sonlarına kadar oyunda bir üstünlük sağladık. Pleiss'ın ayağı kötü durumda, yoğun maç temposu nedeniyle zor oynayabiliyor ancak buna rağmen elimizdeki oyuncularla pota altını iyi kapattık, Anadolu Efes'in dış şutlarını sınırlandırdık. Bugün oyun alışkanlığımızın dışında oynamak zorunda kaldık, Micov'un olmaması bizi farklı arayışlara itti. Esasında savunmada etkili olabildik fakat hücumda istediğimiz ritmi bulamadık. 19 top kaybı yaptık ve bu ciddi şekilde olumsuz bir rakam, maçı kaybetmemizdeki en önemli faktörlerden biri de bu top kayıpları oldu.

Dün akşam saatinde ancak İstanbul'a varabildik, 5 saatlik süren Kazan yolculuğu sonrasında ve yarım saat veya bir saat antrenman bile yapamadan maça çıkıyoruz. Anadolu Efes ise bir önceki maçını İstanbul'da oynadı ve bugün yine aynı salonda bize karşı oynadı. Bu ciddi bir haksızlık. Fikstür düzenlenirken Galatasaray Odeabank'a karşı yapılan bir durum var. Üç derbi maçımız da aynı şekilde oldu, deplasmandan geldik ve 1 gün sonra maça çıktık. Bu fikstürü kim yaptı çok merak ediyorum ama bu ciddi bir haksızlık. Takımın yorgunluğunun üzerine bir de hakemlerin özellikle kırılma anlarında çaldığı düdükler ilginç düdükler oyunun seyrini tamamen değiştirdi. Bugünkü hakem kararlarıyla beraber anlaşılan o ki, bize hiç saygı duymuyorlar.

Galatasaray Odeabank belki diğer kulüplerimiz gibi THY Euroleague'in sponsoru değil fakat Eurocup'ı kazanarak buraya gelmiş, Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birisi. Arkasında 20 milyon taraftarı olan bir camia. Biz hak ettiğimiz saygıyı görmek istiyoruz. Ben de antrenör olarak diğer meslektaşlarıma nasıl saygı duyuluyorsa aynı saygıyı görmek isterim. Özellikle İtalyan hakem anlamsız düdükler çaldı ve ciddi manada olumsuzluk oluşturdu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.