THY Euroleague | Galatasaray deplasmanda beşte sıfır yaptı...

Bu sezon Avrupa'da oynadığı 4 deplasman maçında galibiyetle tanışamayan Galatasaray Odeabank, Euroleague'de normal sezonunda 11.haftasında OAKA deplasmanında Panathinaikos ile karşılaştı. Karşılaşmanın ikinci yarısında rakibine karşı hiçbir direnç koyamayan takımımız mücadeleyi 85-58 gibi farklı bir skorla kaybederek Euroleague'deki beşinci deplasman maçından da sahadan boynu bükük ayrıldı. 

Karşılaşmaya pek alışık olmadığımız bir beşle; Sinan Güler - Blake Schilb - Emir Preldzic - Ege Arar - Alex Tyus beşiyle başlayan Yenilmez Armada, ilk 3 hücumunda sayı bulamazken, ilk sayılarını Blake Schilb ile buldu. Hücumdaki ritmini ilk 5 dakika itibariyle sağlayamayan takımımız bu gölümü de 12-4 geride kapattı. Moladan Russ Smith ve Deon Thompson ile dönen Galatasaray hücumda Russ Smith'in 3 sayısı ve Deon Thompson'ın hücum ribaunduyla hücumu bir nebze rahatlatmayı başardı. Savunmasını da sertleştiren takımımız, Calathes'in penetrelerine çözüm üretemeyince ilk çeyreği 20-13 geride kapattı. İkinci çeyreğe Blake Schilb'in üç sayılık basketleriyle başlayan sarı kırmızılılar, farkı 3 sayıya kadar indirdi. İkinci çeyrekte ilk 5 dakikayı 26-21 geride geçen Galatasaray, Göksenin, Diebler ve Sinan ile savunmada agresifliği de arttırdı. Hücumda Schilb hariç skor üretemeyen takımımız, ilk yarıyı ise 39-31 geride kapattı. 

İkinci yarıya Russ Smith - Sinan Güler - Blake Schilb - Emir Preldzic - Alex Tyus beşiyle başlayan takımımız, hücumdaki tutuk görüntüsünü bir türlü aşamazken savunmada da gardını düşürdü. Kenny Gabriel'in üçlüğüyle farkı 16 sayıya kadar çıkaran Panathinaikos karşısında geri dönmek adına hiçbir reaksiyon gösteremeyen sarı kırmızılılar üçüncü çeyreği 19 sayı farkla 64-45 geride kapattı. Son çeyrekte de üçüncü çeyrekteki oyununun üstüne koyamayan Galatasaray, son çeyreğin ilk 5 dakikasını 23 sayı geride geçerken, maçı da 85-58 kaybederek Euroleague'deki beşinci deplasman maçında da galibiyetle tanışamadı. Takımımızın istatistikleri ise şu şekilde oluştu... 

Russ Smith 9 sayı, 2 ribaund, 1 asist
Emir Preldzic 5 ribaund, 2 asist
Vladimir Micov 6 sayı, 4 ribaund
Alex Tyus 6 sayı, 2 ribaund
Can Korkmaz 5 sayı, 1 ribaund, 2 asist
Deon Thompson 6 sayı, 8 ribaund
Blake Schilb 15 sayı, 1 ribaund, 1 asist
Ege Arar 2 sayı, 1 asist
Sinan Güler 8 sayı, 4 ribaund, 2 asist
Jon Diebler 1 asist
Göksenin Köksal 1 sayı, 2 ribaund, 2 asist 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.