Jan Olde Riekerink: Kötü bir tablo görmüyorum..

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu’nun 13. haftasında Kasımpaşa’ya konuk olacak Galatasaray’da Jan Olde Riekerink basın toplantısı düzenledi. Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Medya Merkezi’nde basın mensuplarının karşısına geçen Hollandalı teknik direktörümüz sözlerine, “Önemli bir periyoda giriyoruz. Aldığımız 23 puan var. Hamza Hamzaoğlu dönemi sonrası biz geliyoruz. Bence o kadar kötü bir durum yok. Puan kaybettiğimiz ama kazanmamız gereken Trabzon ve Başakşehir maçları vardı. Kötü bir tablo olduğunu düşünmüyorum. Son 7 sezonki istatistikler de bunu gösteriyor. Kaybedilmiş puanlara rağmen istikrarlıyız. Bursa maçındaki farkımız gol pozisyonlarını değerlendirmemizdi. Ev sahibi olduğumuz maçlarda da oyun üstünlüğü bizdeydi. Üzüldüğümüz ve performansımızı göstermediğimiz maçlar da oldu. Fenerbahçe ve son kupa maçımız buna örnekti” diye başladı.

Olde Riekerink’in basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtlar ise şöyle;

Her hafta yüzde yüz performans gösterme şansınız olamıyor. Bursa maçını yüzde yüz kazanmalıydık, bunun bilincindeydik. Bundan önceki maçlarda böyle olmadığı düşünülmesin. Kaybettiğimiz iç saha maçlarında bile iyi bir Galatasaray sahadaydı. Şu andaki ortamda oyuncularıma güvenim sonsuz. Kasımpaşa virajını iyi geçeceğimizi düşünüyorum.

LİG UZUN MARATON
Seçme şansım olsa derbinin berabere bitmesini isterdim. Böylelikle her iki takım da ikişer puan kaybedecek. Başakşehir ile aramızda puan farkı var ama lig uzun bir maraton. Farkın kapanmayacağını düşünmüyorum.

BASKI KONUSUNDA İYİ YERLERE GELİYORUZ
Top tutma yüzdemiz çok fazla. Pasların kendi sahamızda yapıldığı ve rakip sahaya yansımadığı yönünde eleştiriler var. Kendi rakiplerimizin de oranına bakıldığında onlardan da çok çok daha iyiyiz. Mantalitemiz, antrenman çalışmalarımız bu yönde. Olumlu pasları sadece sahamızda değil rakip sahada da yapıyoruz. Top kaybında takım olarak baskılıyız. Elbette rakip baskıdan çıkabilir ve bizim şok baskıya iyi cevap vermemiz lazım. Bu konuda da iyi yerlere gittiğimizi düşünüyorum.

FORVET TİPİ ATAK TARZIMIZI BELİRLİYOR
Gol, üzerinde durduğumuz hassas bir konu. Orta sayımızı yükseltmemiz gerekiyor. Kale önündeki pozisyonlar hep değindiğimiz ve daha iyi yapmak istediğimiz konular. Forvet tipi de atak tarzımızı ve oyunu etkiliyor. Eren ile oynayınca daha çok orta kesmemiz gerekiyor. Gol problemi, bizim daha iyi seviyeye getirmeye çalıştığımız bir konu.

GÜVENİM SONSUZ
Elimdeki kadroya güvenim sonsuz. Transfer dönemi yaklaşıyor. Bunları burada paylaşmam doğru olmaz. Üst seviyede bir takımız. Ekstra bir şey katabilecek bir oyuncu varsa transfer neden olmasın.

Çok gol, sadece taraftarın değil benim de beklentim. Zor maçlar geçiyor. Sonuna kadar hep mücadele ettiğimiz karşılaşmalar oluyor. Skoru önceden belirlediğimiz, dinlendirmek için erken oyuncu değişikliği yaptığımız maçlar olmadı.

Tolga Ciğerci'nin Fenerbahçe maçında yaşadığı bir sakatlık vardı. Ayağında ödem vardı. Yarın takıma katılabilir diye düşünüyorum. Kolbeinn için üzücü durum. Yeni bir kulüp ve geçirilen bir operasyon. Tam anlamıyla düzelmedi. Sağlık ekibi elinden gelenin en iyisini yapıyor. Biz de şu anda beklemedeyiz.

KAPIMIZ ALTYAPIYA HER ZAMAN AÇIK
Şu anda oyuncu havuzumuz çok geniş. Kaliteli oyuncularımız var. Kadro geniş olunca forma şansı az bulunuyor. Kupa maçları geride kalanlar için önemli fırsat. Seçimimizi oynamayan oyunculardan yana kullandık. Ama ilerleyen zamanlarda Galatasaray altyapıdan oyuncu alacağız. Kapımız altyapıya her zaman açık.

KOLBEINN İKİ FORVETİMİZDEN FARKLI TİPTE
En büyük temennim Kolbeinn'in bir an önce aramıza katılması. Lukas ve Eren'e göre farklı tipte BİR forvet. Şu andaki forvetlerimizin kötü olduğunu söyleyemem ama ilerleyen dönemde şu an için farklı tip anlamında bir açık görünüyor. İlk temennim Kolbeinn'in sağlıklı bir şekilde aramıza katılması.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.