Kadın judo takımı Golden League'e katılıyor!

Dünyanın en büyük judo turnuvalarından birisi olarak kabul edilen Golden League'de yer alacak olan ve Şampiyonlar Ligi grubunda mücadele edecek olan Galatasaray kadın judo takımı, turnuvanın düzenleneceği Çeçenistan'a hareket etti. Grozny kentinde düzenlenecek olan şampiyonanın en büyük favorileri arasında yer alan Galatasaray kadın judo takımında baş antrenör Ercan Çakıroğlu, zorlu turnuva öncesi açıklamalarda bulundu.

Golden League’de Şampiyonlar Ligi grubundayız. Takımımdan derece bekliyorum. Hazırlıklarımızı iyi yaptık. 2 hafta öncesinde Türkiye Ligi’ni bitirdik. Kadromuzu koruyoruz, çoğunluğu milli takım sporcularından oluşuyor. 3 önemli ismimiz sakatlıklarından dolayı aramızda yok. Ona rağmen diğer sporcularımız onların yerlerini aratmayacaklardır. Daha önce Rusya’da Avrupa şampiyonu olmuştuk, umarım yine aynı sonucu alırız. Çok kuvvetli bir turnuva bizi bekliyor. Dünyada ilk Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Golden League’i ilk biz almıştık. İlki bizim müzemizde. Bundan da gurur duyuyoruz. Şimdi gideceğimiz turnuvada çok kuvvetli takımlar var biz de çok iyi hazırlandık. Olimpiyat şampiyonu sporcumuz var kadromuzda. Elimizden gelenin en iyisini yaparak, en iyi dereceyi alarak şampiyonlukla dönmek istiyoruz.

Galatasaray kadın judo takımı daha önce 2014 yılında ilk kez düzenlenen Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk başarısı yaşarken bu yıl turnuvanın en büyük favorisi olarak gösteriliyor. 2016 Rio Olimpiyatlarında altın madalya kazanan Majlinda Kelmendi'nin yanı sıra aynı olimpiyat oyunlarında bronz madalya kazanan Yarden Gerbi, Nora Gjakova, Distria Krasniqi, Linda Bolder ve son olarak Tokyo'da düzenlenen Grand Slam'de şampiyonluk sevinci yaşayan Kathrin Unterwurzacher sporcu kadromuzda yer alıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.