Ligin en çok şut atan takımı; Galatasaray!

Süper Lig'de hafta sonu evinde Gaziantepspor'u ağırlayan ve sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak galibiyet serisini 3 maça çıkartan Galatasaray, hücumsal anlamda önemli bir istatistiğe imza attı. Sezon başından bu yana ligin en çok topa sahip olan, topla oynayan, pas yapan ve pas yüzdesi en yüksek olan takım ünvanına sahip olan Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, kırmızı-siyahlı rakibi karşısında rakip kaleye tam 26 şut denemesinde bulundu. 14 haftası geride kalan Süper Lig için ise, bu rakam sezonun en iyisi!

Yasin Öztekin'in kariyerinde ilk kez hat-trick yaptığı karşılaşmada rakip kaleyi yıldız ismi Wesley Sneijder önderliğinde (Hollandalı oyuncu maçta en çok isabetli şut atan isim, 5 kez) adeta bombardımana tutan ve bir çok fırsattan yararlanmayan Galatasaray, karşılaşmanın tamamında 26 kez şut girişiminde bulundu. 14 hafta sonunda bu istatistik Süper Lig'in en iyisi olarak kayıtlara geçerken, Jan Olde Riekerink yönetimindeki Galatasaray'ın geride kalan haftalardaki ortalaması ise 14.6 oldu. Maç başına rakip kaleye 14.6 şut atarak bu alanda ligin en iyisi konumunda bulunan takımımız, maç başına isabetli şut ortalaması ise 6.7 oldu ve bu alanda da ligin zirvesinde yer aldı. 

Süper Lig'de geride kalan haftalarda en çok şut atan takımlar şu şekilde;
1.Hafta: Rizespor, 16
2.Hafta: Karabükspor, 19
3.Hafta: Beşiktaş, 18
4.Hafta: Gaziantepspor, 22
5.Hafta: Başakşehir, 21
6.Hafta: Galatasaray, 20
7.Hafta: Osmanlıspor, 25
8.Hafta: Beşiktaş, 23
9.Hafta: Beşiktaş, 17
10.Hafta: Antalyaspor, 20
11.Hafta: Trabzonspor, 25
12.Hafta: Antalyaspor, 17
13.Hafta: Alanyaspor, 25
14.Hafta: Galatasaray, 26

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.