Mercek Altında | Bruno Fitipaldo'nun takıma etkisi..

Sezon başından beri bir türlü istediği verimi alamadığı oyun kurucu pozisyonuna Uruguaylı 25 yaşındaki guard Bruno Fitipaldo'yu transfer eden takımımız, yeni transferi ile yaptığı 1+1 sözleşme ile de genç oyun kurucuya duyduğu güveni gösterdi. Sezon sonuna kadar Sinan Güler ile guard rotasyonunu paylaşacak olan Bruno Fitipaldo şüphesiz Sinan Güler'in yükünü oldukça hafifletecektir.

HÜCUMA BİR YARATICI DAHA
Son dönemde özellikle sakatlıklar ve takımdan ayrılan oyuncular sebebiyle daralan rotasyonunda Sinan, Micov, Schilb gibi oyuncularına büyük rol binen takımımızda Bruno öncelikle nicelik olarak büyük bir rahatlama getirecektir. 

Hücumda oynayabildiği ikili oyunlar ve topu yönlendirme özelliği ile de Sinan ve Schilb'in omuzlarındaki yükü azaltacak olan Fitipaldo, özellikle ikili oyunlarda tüm takımı işin içine sokabilmesiyle takımımızı hücumda bir nebze kollektif bir yapıya sokabilir. Bruno'nun özellikle oynadığı ikili oyunlarda driblingi kesmemesinin bizim gibi hücumda hareketsiz oynayan takımlarda ekstra faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü ikili oyunu sadece 2 oyuncu üzerinden oynayan takımımız, bu ikili oyundan sonuç çıkartamazsa hücumda kitlenebiliyor. Burada Bruno'nun driblingini erken kesmemesi ve tüm opsiyonları değerlendirmeye çalışması, hücumumuza hareket katacak noktalardan biri olacak.  Ek olarak Hem ikili oyunda hemde topsuz perdelemeleri kullanırken Bruno Fitipaldo'nun takımımızda Tyus ve Pleiß ile yakalayacağı uyumda iki tarafının katkısını arttırması açısından mühim olacak. 

SAHADA DİNAMİZM
Kanat oyuncuları topa hükmetmeyi seven ve toplu oyunda verimi artan takımımızda Bruno'nun bir önceki yazıda bahsettiğim topsuz oyun özelliği de hücumlarımızın homojen ve dinamik olması açısından oldukça kritik olacak. Kat işlemeyi bilen ve topu aldığında sadece şut opsiyonu olmayan, penetre ederek boyalı alanı da karıştırabilen Bruno özellikle Sinan ve Diebler ile aynı anda sahada kalırsa oldukça hareketli ve temposu yüksek yarı saha hücumlarımız olabilir.

SİNAN'LA UYUMLU İKİLİ
Sezonun şu ana kadar olan kısmında takımımızın tamamen Sinan Güler'in oyununa endeksli olduğunu görebiliriz. Sinan'ın omzuna fazlasıyla yıktığımız yükler onu zaman zaman karar hatalarına ve yapabileceğinden fazlasını denemeye zorlamıştı ve bu da takımımıza ciddi ölçüde zarar vermişti. Şimdi Fitipaldo'nun gelişi ile birlikte Sinan'ın omzundaki yük bir nebze olsun azalacakken; Sinan'ın Fitipaldo ile uyumlu bir ikili olabilme ihtimali takımımız için sezonun kalanı açısından da bir umut ışığı yakabilir. Sinan'ın daha çok penetre ve savunma sahasına konsantre olması, Fitipaldo'nun ise yönlendirici ve şut odaklı oynayabilecek olması rollerin keskinleşmesini sağlayabilir.

SAVUNMADA SAKLAMAK GEREKLİ
Bir önceki analiz yazısında Fitipaldo'nun savunma defektlerinden bahsetmiştim. Genel olarak son dönemde düzelttiğimiz savunmamız açısından Bruno'nun gelişi şüphesi ekstra bir yük oluşturacaktır. Gerek toplu gerekse topsuz savunmada oldukça zayıf olan Bruno'dan daha çok rakibin zayıf karnını savunmasını istemek ve onu mümkün oldukça topun önünden kaçırmaya çalışmak hatta çoğu zaman savunmada adam değiştirerek eksilmemek düşünülebilir. Ancak tüm bunlar kağıt üstünde doğru gözükse bile pratikte uygulamak bunları söylemek kadar kolay olmayacaktır. Üst seviyede Bruno'nun da fedakarlık yapmasını ve savunma sahasında ekstra efor sarf etmesini istemek zorundayız. Ancak bunu başarabilir miyiz sorusunun cevabı ilerleyen günlerde Ergin Ataman'ın en çok mesai harcayacağı işlerden biri olacak.

BRUNO FITIPALDO NASIL HAMLE?
İki yazı boyunca uzun uzadıya anlattığım gibi Bruno Fitipaldo eksileri ve artıları çok belirli olan bir oyuncu. Onun alışkın olmadığı Euroleague sertliğine göstereceği reaksiyon ise kariyerinin devamı açısından en büyük belirleyici nokta olacak. Basında konuşulduğu gibi 150 bin Euro bonservis ve 150 bin Euro maaş şartlarında anlaştığımız Bruno bu fiyatlarda oldukça makul ve alınabilir bir risk olarak duruyor. Ona yaklaşırken beklentileri kesinlikle doğru ayarlamalı ve tek başına bir takımın kalitesini arttıracak bir isim olmasa bile yanında yer alan kaliteli oyuncuların kalitesini ortaya çıkartacak bir oyuncu olduğunu unutmamalıyız. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.