STSL | Zorlu Ankara deplasmanı..

Spor Toto Süper Lig'de sırasıyla Bursaspor ve Kasımpaşa'nın ardından Gaziantepspor'u da mağlup ederek galibiyet serisini üçe çıkaran Galatasaray, ligin 15.haftasında Ankara'da Osmanlıspor ile karşılaşacak. Hüseyin Göçek'in yöneteceği karşılaşma öncesi takımımızda Koray Günter, Lukas Podolski, Tolga Ciğerci ve Kolbein Sigthorsson dışında eksik bulunmuyor. 18 Aralık Pazar günü saat 19.00'da başlayacak olan karşılaşma öncesi iki takım hakkındaki bilgiler ve mini analizler şu şekilde..

İKİ TAKIMDA FORMDA
Rakibimiz Osmanlıspor ligde oynadığı son 5 karşılaşmada da mağlup olmadı. (3 galibiyet, 2 beraberlik) Bu sezon iç sahada oynadığı 7 karşılaşmanın 3'ünü kazanıp, 3'ünden beraberlik ile ayrılan Osmanlıspor, bu karşılaşmalarda rakip kalelere 10 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü. Öte yandan takımımız ise ligde 3 maçtır kazanırken, bu sezon deplasmanda oynadığı 7 karşılaşmanın 4'ünü kazanıp, 2'sinden beraberlik ile ayrıldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 10 gol atan takımımız, kalesinde ise 7 gol gördü.

THE FLASH: BRUMA
Bu sezon Spor Toto Süper Ligde deplasmanda oynadığı 7 karşılaşmada 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde eden takımımız, bu karşılaşmalarda rakip kalelere 10 gol atarken, kalesinde ise 7 gol gördü. Bu sezon gösterdiği performansla Marvel'ın çizgi roman karakteri olan ''The Flash'' yakıştırırması yapılan Bruma, takımımızın deplasmanda attığı 10 golün 7'sine direkt etki eden isim oldu. Attığı 5 golle takımımızın en golcü üçüncü ismi konumunda olan Bruma, bu 5 golü de deplasmandaki karşılaşmalarda atmayı başardı. Ligde oynadığı 14 karşılaşmada 4 asist yapan Bruma, bu asistlerin 2'sini deplasmandaki karşılaşmalarda yaptı. Gösterdiği performansla herkesi kendisine hayran bırakan Bruma, zorlu Ankara deplasmanında da takımımızın en önemli kozu olacak.

BİRÇOK ALANDA ZİRVEDEYİZ
14 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'de takımımız birçok alannda zirvede yer alıyor. Spor Toto Süper Lig'de 14 hafta sonunda rakip kalelere maç başına 14.6 şut atan takımımız bu alanda ligin en iyisi konumunda. Bunun yanı sıra maç başına 6.7 isabetli şut atan takımımız bu alanda da ligin en iyisi konumunda. bulunuyor. Öte yandan ligin 14.haftasında Türk Telekom Arena'da karşılaştığı Gaziantepspor'a karşı 26 şut çeken takımımız, bu yüksek şut sayısıyla da 14 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'de 90 dakika sonunda rakip kaleye en çok şut çeken takım olmayı başarmıştı. Bunun yanında topa sahip olma (%63), başarılı pas yüzdesi (%85.5) ve başarılı pas (494) alanlarında ligin en iyisi konumunda. Bunun yanı sıra  takımımız, 14 haftası geride kalan Süper Lig'de, maç başında kazandığı %53,4 ikili mücadele ile de ligin zirvesinde yer alıyor.

TEHLİKELİ ADAM: BADOU N'DIAYE
Geçen sezon ligi 5.sırada bitirerek lige damga vuran Osmanlıspor, başarılı performansına bu sezon da devam ediyor. İlk kez katılıdığı UEFA Avrupa Liginde Villareal, Zürich ve Steaua Bükreş'in buldunduğu L grubundan lider çıkan Osmanlıspor, ligde de 14 hafta sonunda topladığı 22 puanla 7.sırada bulunuyor.  Ligde 14 hafta sonunda 18 gol atan Osmanlıspor'da, bu gollerin 7'sine direk etki eden isim Ndiaye oldu. Ligde attığı 5 golle takımının en golü ismi konumunda bulunan Ndiaye, yaptığı 2 asistle de takımın en çok asist yapan oyuncusu konumunda. Oynadığı karşılaşmalarda rakip kalelere maç başına 3.2 şut çeken Ndiaye, bu alanda da takımının en iyisi konumunda olurken ligin en çok şut çeken 5. oyuncusu konumunda. Afrikalı hücum oyuncusunun maç başına isabetli şut ortalaması ise 1.5 oldu ve bu alanda da takımı adına öne çıktı.

KARAKTER KOYMAK LAZIM
Ligin en zorlu deplasmanlarından birindeyiz. Mustafa Reşit Akçay yönetiminde ligin en zorlu takımlarından olan Osmanlıspor, bize sorun çıkartabilecek bir ekip olduğu çok aşikar. Ligde aldığımız ardarda galibiyetlerle zirveyle puan farkını 3'e indirmişken bu karşılaşmadan da galip ayrılmak çok önemli. Açıkcası uzun uzun analiz yapmaya gerek yok takımın karakter koyması gereken bir karşılaşma olacak. Bir çoğumuz takımın oynadığı oyundan memnun olmasak da şuanda zirvenin sadece 3 puan uzağındayız ve ilk yarının bitimine yaklaşmışken bu farkın en azından bu seviyede kalması açısından puan kaybı yaşamamak çok önemli olacak. Rakibin gücü ortada, zorlu bir mücadele olacak ancak dediğim takımın ortaya karakter koyup bu karşılaşmadan 3 puanla ayrılması gerekiyor. Üstünüzdeki formaya yakışır şekilde oynayın beyler..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.