Sultanlar Ligi | Kızlar Eczacıbaşı'na direnemedi..

Vestel Venüs Sultanlar Ligi'nde yedinci hafta hafta içi oynanan maçlar ile sona ererken Galatasaray Bayan Voleybol takımı evinde son Dünya Şampiyonu Eczacıbaşı'nı ağırladı. İlk seti oldukça çekişmeli geçen maçı takımımız 1-3 kaybetti.

Maça Jack'in sayısı ile başlayan takımımız üç sayılık Eczacıbaşı serisine aynı şekilde karşılık vermesini bildi. Eczacıbaşı yine ufak bir seri ile ilk teknik molaya 5-8 geride girdi. Setin ortalarına doğru skora denge getirmeyi başaran takımımız ikinci teknik molaya Boskovic'in sayısı ile yine 3 sayı geride girdi. Set sonunda oldukça çekişmeli bir oyun izledik. Bir ara set sayısı atma şansı bulsak da bunu kullanamadık fakat rakip takım yedinci defa kullandığı set sayısını lehine çevirdi ve 1-0 öne geçti.

İkinci setin başı yine takımların birbirlerine karşı kurduğu mini seri üstünlükleri ile geçti. Skor 6-7 iken Eczacıbaşı 7 sayılık bir seri bularak sette avantajı eline geçirmeyi başardı. İkinci teknik molaya 7-16 üstün giren rakip takım setin sonunu getirmekte zorlanmadı; 20-25.

Önde başladığımız üçüncü sette ilk teknik molaya rakibin servis hatası ile 4 sayı avantajlı girdik. Eczacıbaşı 9-9'da skoru eşitlerken orta kısım oldukça dengeli bir oyun izledik. Sinead Jack'in sayısı ile ikinci teknik molaya 16-14 önde girmeyi başardık. Setin sonuna doğru iyi organizasyonunu sürdüren takımımız seti 25-20 kazanarak farkı 1'e indirdi.

Son sete aldığımız sayılarla birlikte kaybettiğimiz sayılar da damga vurdu. İlk teknik molaya 8-7 önde girmiş olmamıza rağmen Eczacıbaşı hemen bir seri bularak öne geçti. İkinci teknik molaya ise rakip takım 15-16 önde girmeyi başardı. Karşılıklı sayılarla girilen setin son bölümünde skor 23-23 iken Larson'un hem atak hem de blok sayısı ile rakip takım maçı bitirmeyi başardı.

Karşılaşmanın skor tablosu şöyle oluştu;
Galatasaray: Centoni (17), Seda (17), Güldeniz (13), Jack (9), Ruseva (8), Gamze (3), Aslı (1), Ada (-), Nursevil (-), Nihan (L)
Eczacıbaşı: Boskovic (28), Larson (15), Kosheleva (13), Neslihan (7), Thaisa (4), Ceylan (4), Büşra (3), Nilay (2), Simge (-), Gözde (-), Gülden (L)

Takımımız Venüs Sultanlar Ligi'nin sekizinci haftasında  4 Aralık Pazar günü saat 15:00'te Trabzon İdmanocağı ile deplasmanda karşılaşacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.