THY Euroleague | Kıran kırana mücadele, varoluş galibiyeti!

THY Euroleague'de normal sezonun 12. haftasında evinde İtalyan ekibi Emporio Armani Milano'yu ağırlayan Galatasaray Odeabank, rakibi karşısında baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmanın son çeyreğinde oyunu zor soksa da sahadan 83-80'lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Sakatlıkları sebebiyle Deon Thompson ve Austin Daye'in forma giymediği karşılaşmada 23 sayı üreten Vlado Micov galibiyetin mimarı olurken, 14 sayı üreten Alex Tyus maçın son dakikalarında Miroslav Raduljica'ya vurduğu blokla geceye damgasını vurdu!

Abdi İpekçi Arena'da oynanılan karşılaşmaya Sinan Güler - Jon Diebler - Blake Schilb - Vlado Micov ve Tibor Pleiss beşiyle sahaya çıkan Galatasaray Odeabank rakibi karşısında pota altını kullanarak başladı ve savunmada sertlik dozajını iyi ayarlayarak skor üstünlüğünü ele geçirdi. Çeyreğin ilk bölümünde hücumda Blake Schilb üzerinden skor üreten takımımız işin savunma tarafını Tibor Pleiss önderliğinde ribaundlarda rakibi karşısında kontrolü elinde tuttu ve televizyon molasına 11-8'lik üstünlükle girdi. Mola dönüşünde savunmada rakibine kolay şut şansı vermeyen Ergin Ataman'ın öğrencileri, üç sayı çizgisinin dışından bulduğu isabetlerle rakibine çeyrek sonunda 21-15'lik üstünlük kurmayı başardı. İkinci çeyreğin hemen başında rakibine kolay basket şansı tanıyan Galatasaray, hücumda Sırp yıldız Micov önderliğinde ayakta kalmayı başardı. Savunmada oyun içerisinde konsantrasyonunu yukarıya çeken ve sertlik düzeyini her geçen hücum arttırmayı başaran Ergin Ataman'ın öğrencileri, farkı 10 sayıya kadar çekse de Kalnietis ve Zoran Dragic'in potaya giderek skor arayan İtalyan ekibine engel olamayınca fark yeniden 5 sayıya indi; 31-26. Oyun içerisinde hücumda yayın gerisinden bulduğu isabetli şutlarla üstünlüğü elinde bulunduran Galatasaray, soyunma odasına 43-32'lik üstünlükle giderken Blake Schilb ilk yarıyı 15 sayı, Vlado Micov ise 14 sayı ile tamamladı.

Üçüncü çeyrek başladığında Sinan Güler - Jon Diebler - Blake Schilb - Vlado Micov ve Tibor Pleiss beşiyle sahaya yayılan Galatasaray Odeabank, çeyrek başında 5-0'lık seriyle oyuna başladı. İtalyan ekibi bu serinin ardından Sırp pivot Miroslav Raduljica ile direnmeye çalıştı ancak üç sayı çizgisinden bombardımana devam eden takımımız farkın çift hanelerden inmesine izin vermedi ve oyun içerisinde bir dönem 16'ya kadar çıktı. Ancak bu dakikalardan itibaren hücumda organizasyon dışına çıkan takımımız, savunma konsantrasyonunu da kaybedince EA7 Milano skoru 54-47'e getirdi ve çeyrek sonunda takımımız 62-59 üstünlükle kenara geldi. İtalyan rakibi karşısında farkı 16 sayıya kadar çıkartmasına rağmen final periyoduna 3 sayı farkla önde giren Galatasaray, son çeyrekte ilk 2 dakika skor üretemedi ve rakibinin skoru eşitlemesine engel olamadı. İtalyan ekibi maçın bitimine 4:17 dakika kala Ricky Hickman'ın üçlüğüyle maçta ilk kez öne geçerken, Göksenin Köksal ve Alex Tyus ile savunma kaynaklı basketler bulan Galatasaray Odeabank üstünlüğü ele alarak farkı 5 sayıya çekti. Bu dakikalarda Alex Tyus'un sezonun hareketine aday olacak bloğu sonrasında rüzgarı arkasına alan Galatasaray Odeabank, kıran kırana geçen son dakikalarda rakibi karşısında son 8 saniyeye 1 sayı önde girdi. Maç topunu savunan ve Saunders'ın isabetsiz atışında savunma ribaundunu alan Vlado Micov maçın sonucu belirleyen serbest atışlarda hata yapmadı ve Galatasaray sahadan 83-80'lik galibiyetle ayrılarak Abdi İpekçi Arena'da üstüste 4. maçını kazanmış oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.