THY Euroleague | Tibor Pleiß, doğduğu ekibe karşı..

Galatasaray Odeabank, Turkish Airlines Euroleague 15. hafta karşılaşmasında Cuma günü evi Abdi İpekçi Arena'da Alman ekibi Brose Bamberg ile  karşılaşırken; Avrupa'da yarışın dışında kalmamak adına bu maça mutlak galibiyet hedefiyle çıkıyor. 

Almanya basketboluna son 10 yılda damga vuran ekiplerin başında gelen ve bu 10 yılın 7'sinde lig şampiyonu olan Brose Bamberg; aynı zamanda bu süreçte birçok oyuncuyu da Avrupa pazarına sunmayı başardı. Bu isimlerin en önemlilerinden biri de takımımızın Alman yıldızı Tibor Pleiß. Kariyerine doğduğu şehir olan RheinEnergie Köln takımında başlayan Tibor, burada geçirdiği 3 sezonun ardından Chris Fleming önderliğindeki Bamberg ekibine transfer oldu. O zamanki adıyla Brose Basket'te geçirdiği 3 yılda da Almanya lig şampiyonluğunu ve Almanya lig kupasını kimselere bırakmayan Tibor Pleiß, 2012-13 sezonunun başında ise kariyerinin en iyi dönemini geçireceği ve kendisini Avrupa basketbolunun elit seviyesine çıkartacak olan Caja Laboral'a transfer oldu. 

Tibor Pleiß, Brose Bamberg ile geçirdiği üç sezonda yerel ligde rakiplerine kupa bırakmazken Avrupa'da ise 2 sezon Euroleague tecrübesi yaşadı. Bu sezonlarda toplam 20 Euroleague maçına çıkan Tibor Pleiß ortalama 18.8 dakika sahada kalırken 6.6 sayı; 5.8 ribaund; 1.1 blok ortalamaları ile mücadele etti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.