THY Euroleague | Trinchieri Galatasaray'a yabancı değil..

Turkish Airlines Euroleague ilk devresinin son maçında Cuma akşamı evinde Alman ekibi Brose Bamberg ile karşılaşacak olan Galatasaray Odeabank, bu karşılaşmadan galip ayrılarak Avrupa arenasında yarıştan uzaklaşmamak istiyor. 

Sezon başından beri sürekli son dakikalarda aldığı mağlubiyetlerle istedikleri çizginin uzağında kalan ve takımımızdan 1 galibiyet fazlası bulunan Brose Bamberg'de koç Andrea Trinchieri ise bu kritik karşılaşma öncesinde takımımızın kilit oyuncularını oldukça yakından tanıyor. Brose Bamberg'den önce İtalya'nın Cantu takımıyla da Euroleague macerası yaşayan İtalyan koç, burada Sırp yıldızımız Vladimir Micov ile 2 yıl; Alex Tyus ile de bir yıl beraber çalışma fırsatı bulmuştu.

Vladimir Micov'u 2010-11 sezonunun başında Caja Laboral'den transfer eden Trinchieri, 2 yıl boyunca çalıştığı Sırp yıldızımızı Avrupa'nın en önemli kısa forvetlerinden biri haline getirirken 2012 sezonunun sonunda Cska Moskova'ya transfer olmasında büyük pay sahibi olmuştu. Trinchieri önderliğindeki Cantu'nun hücumlarında tabir-i caizse "esas oğlan" olan Vladimir Micov 2011-2012 sezonunu Euroleague'de 10.4 sayı; 4.1 ribaund, 3.2 asist ortalamaları ile kaparken Top-16 aşamasında Maccabi Tel-Aviv'e karşı 17 sayı-9 asistlik performansı ile kariyer maçlarından birini oynamıştı.

Andrea Trinchieri, Alex Tyus'u ise 2012-2013 sezonunun başında  İsrail'in Maccabi Ashdod takımından transfer etti. Tyus'un ilk Euroelague sezonunda beraber çalıştığı koç olan ve şu anki haline gelmesinde önemli paydaşlardan biri olan Andrea Trinchieri, şüphesiz İsrail asıllı Amerikalı oyuncunun oyununa önemli şeyler kattı. 2012-2013 sezonunu Euroleague'de 8.1 sayı, 3.7 ribaund, 1 blok ortalamaları ile kapatan Tyus; sezon sonunda ilerde Euroleague şampiyonluğu yaşayacağı Maccabi Tel-Aviv'e transfer olarak İsrail'e geri dönmüştü.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.