ZTK | Boşa harcanan 90 dakika..

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ikinci hafta karşılaşmasında Galatasaray, 24Erzincanspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Takımımız durgun geçen ilk yarının ardından ikinci yarıda Josue ile öne geçse de Cebrail Serçek'in penaltı golüyle karşılaşma eşitlikle sonuçlandı. Galatasaray, kupadaki 3. Hafta maçını 21 Aralık’ta Tuzla ile Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da yapacak…

Karşılaşmaya Cenk, Cavanda, Semih, Chedjou, Carole, Birhan, Gökay, Hamit, Linnes, Josue, Berk on biriyle başlayan takımımız mücadelenin ilk yarısında hava şartları ve zemin yüzünden oyunun içine girmekte ve organize hücum etmekte zorlandı. Kısır başlayan ilk devrenin ikinci bölümünde hareketlenen Sarı-Kırmızılılar, pozisyon bulsa da skoru değiştiremedi. Takımımız karşısında kontra ataklarla pozisyonlar bulan Erzincanspor bunlardan yararlanamayınca ortada geçen ilk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.  

İkinci yarıya Carole ve Gökay'ın yerine Sabri ve Yasin'i sahaya sürerek başlayan Galatasaray aradığı golü 50'de buldu. Sol taraftan ceza sahasına yapılan ortada Berk İsmail Ünsal'ın indirdiği topta Josue önünü boşaltıp fileleri havalandırmayı başardı. 57. dakikada ise skora denge geldi. 24Erzincanspor'ın kazandığı penaltı atışında topun başına geçen Cebrail Serçek penaltıyı gole çevirerek tabelaya eşitlik getirdi. Golden sonra oyunu rakip sahaya yıkan takımımız istediği paslarda isabeti sağlayamayınca pozisyon yaratmakta zorlandı ve skoru değiştirecek fırsatları yakalayamayınca karşılaşma 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

KÖTÜ HAVA, KÖTÜ ŞARTLAR, KÖTÜ OYUN
Erzincan'da zor şartlar altında ve ağır bir zeminde oynanan karşılaşmada takımımız pozisyona girecek olgunlukta ataklar oluşturmakta çok zorlanırken; bir arada oynamaya alışkın olmayan genç oyuncularında oynamış olması takım görüntüsü çizmemizi engelledi. Zor şartlar altında sürekli pası düşünmemiz ve çok fazla uzun top ya da orta denememiş olmamız pozisyonlar bulmamızı zorlaştırırken, oyunu istediğimizi de söyleyemem.

Bu maçta forma şansı bulan genç ve fazla oynamayan oyuncularımız kendilerini gösterme konusunda arzuladığımız görüntüyü çizemese bile teknik direktörümüz Jan Olde Riekerink'in maç sonunda söylediği gibi bu şartlarda oynanan bir maçtan sonra kimseyi bu konuda suçlamamamız doğru olmaz. En azından daha önce kötü örneklerini sıkça gördüğümüz şekilde talihsiz bir kazaya mahal vermeden maçı bitirmemiz günün en güzel noktası diyebilirim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.