Ergin Ataman: Benchten katkı alamadık..

Basketbol Süper Ligi'nde haftanın kapanış maçında Darüşşafaka Doğuş'u evinde ağırlayan ve sahadan 72-87'lik mağlubiyetle ayrılarak ligde 5. mağlubiyetini alan Galatasaray Odeabank'ta baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu. Takım olarak yorgunluktan etkilendiklerini belirten deneyimli teknik adam, yeni transfer Bruno Fitipaldo'nun ilerleyen dönemlerde takıma katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Ergin Ataman'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Sonuçta karşımızdaki rakip Darüşşafaka Doğuş. Bizden neredeyse 2-3 misli para harcayan, kadro derinliği son derece yüksek bir takım. Benchten katkı alamadık. Maçın ilk yarısında iyi oynadık, oyun istediğimiz gibi gelişti. Savunmada dirençliydik, hücumda iyiydik. Maçın üçüncü çeyreğinde oyuncular yoruldu. Darüşşafaka iyi oynadı, ikinci yarıda çok iyi oynadılar. Dışarıdaki oyunculardan da yüzdeli katkı aldılar.

Üstüste mağlubiyetler olabilir ancak mağlup olduğumuz takımlar son derece kapasiteli, güçlü takımlar. Bunlar derbi maçları. Nasıl ki biz daha önce Darüşşafaka'yı yendiysek, onlar bu akşam ikinci yarı iyi oynayarak bizi yendiler.

Fitipaldo, İtalya Ligi'nin en iyi guardı olarak aldık. Çok takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Genç bir oyuncu, büyük bir takıma geldi ve uyum sağlayamadı. Özgüven eksikliği var, hatalar yapıyor. Maçlar üst düzey maçlar, başabaş giden maçlar. Hata yaptığı zaman tahammül etmeye zaman olmuyor. Kalitesini gösterecektir. Fitipaldo'yu tombaladan çekip almadık, takip edip aldık.

Austin Daye'in sakatlığı devam ediyor, ayağı iyi değil. Tam randıman alamıyoruz, Micov'u bu pozisyonda kullanmak zorunda kalıyoruz. Bugün zaman zaman 2 uzuna dönmek zorunda kaldık. Daye kadroya girdikten sonra kadro derinliğinin daha iyi olacağını düşünüyorum.

Dinlenmeye vakit yok, sonuçta şartlar aynı. Bütün takımlar aynı şekilde oynuyor. Efes bu akşam Fenerbahçe ile oynadı. Önce onlarla Euroleague'de oynayacağız. Bu maça benzer bir maç oynamıştık, ilk yarı iyi oynayıp ikinci yarıda Efes'in kadro derinliğine kaybetmiştik. İstanbul'da olmak bir avantaj evet ama önce dinlenip, ardından mental olarak bu maça hazırlanacağız. Efes ile Perşembe akşamı Euroleague, Pazar günü lig maçı oynayacağız. Çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.