Euroleague'de takım menajerlerine göre favoriler belli oldu!

Bu sezon çift devre kapalı lig usulü oynanmaya başlanan Avrupa'nın bir numaralı basketbol organizasyonu THY Euroleague'de ilk yarı geride kalırken, sezon ortasında tüm takımların genel menajerlerinin katıldığı anket yayınlandı. Euroleague klasiği haline gelen ankete katılan takım menajerleri Final Four adaylarından en zor deplasmana, turnuvadaki en keyifli takımdan en başarılı antrenöre kadar bir çok alanda görüşlerini belirtti.

16 takımın yer aldığı THY Euroleague'de bu sezon bilindiği üzere Final Four organizasyonu İstanbul'da düzenlenecek. Ankete katılan takım menajerlerinin tamamına göre son şampiyon CSKA Moskova ve Real Madrid finallerde mutlaka yer alacak. %100 oy alan iki takımın yanı sıra %93 oy alan Fenerbahçe ve oyların %53'lük kısmını alan Olympiacos finallere katılması beklenen diğer iki takım olarak dikkat çekti.

THY Euroleague'de normal sezonda geride kalan 16 hafta sonunda 4 mağlubiyet alarak liderliğini sürdüren CSKA Moskova kuşkusuz takım menajerlerinin en çekindiği takım olarak ankette açık ara önde çıktı. Hemen hemen her takımını birbirini mağlup ettiği organizasyonda %43.7 oy alarak "rakiplerine en ters gelen takım" ünvanını elde eden Rus devini, %18.7 oy oranıyla Olympiacos ve %12.5 oy alan Brose Basket takip ediyor.
Emeklilik kararını açıklasa dahi bundan 10 yıl sonra Avrupa basketbolunda Zeljko Obradovic isminin hatırlanacağı aşikar. Avrupa'nın en başarılı başantrenörü olarak gösterilen Sırp teknik adam beklendiği üzere THY Euroleague'de mücadele eden takım menajerleri tarafından da turnuvanın en iyi başantrenörü olarak gösterildi. Anketteki oyların %31'ini alan Zeljko Obradovic'i bu alanda %25 oy oranıyla son şampiyon Dimitris Itoudis takip ederken %18.7 oy oranına sahip olan Sito Alonso üçüncü sırada yer aldı.

Avrupa'nın bir numaralı basketbol organizasyonunda bu sezon birbirinden keyifli maçlar geride kalırken, her sonuca açık olan mücadelelerin ardından 16 takım menajerine göre bu sezonun izlemesi en keyifli takımı İspanyol ekibi Baskonia oldu. Ankete katılan takım menajerlerinin oylarının %25'ini alan Sito Alonso'nun öğrencilerini %18.7 oy oranıyla CSKA Moskova ve Real Madrid takip ediyor.

Euroleague'de geride kalan ilk yarı sonunda takım menajerlerine göre en gürültülü taraftara sahip olan takım Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız oldu. Ankete katılan 16 takım menajerinin oylarının %56'lık kısmını alan Sırp taraftarlar takımları adına salonlarını kaleye çevirirken, rakipler için zorlu bir arenaya çeviriyor. Bu alanda sıralamada İstanbul'un iki yakası da %12.5 oy oranıyla ikinci sırayı paylaşıyor. Eski günlerindeki performansından kısmen uzak olsa da Abdi İpekçi Arena'yı cehenneme çeviren Galatasaray taraftarı ikincilik kürsününü ezeli rakibi Fenerbahçe taraftarlarıyla paylaşıyor.

THY Euroleague'de bu sezon geride kalan 16 hafta sonunda takım menajerlerinin en beğendiği salon Litvanya'nın başkenti Kaunas'ta bulunan ve Zalgiris Kaunas takımına ev sahipliği yapan Zalgirio Arena oldu. Ankete katılan menajerlerin oylarının %56'sını alan Zalgirio Arena'nın ardından bu alanda en iyi ikinci salon oyların %18'lik kısmını alan Ülker Arena oldu. Takım menajerlerinin en sevdiği deplasman ise %50 oy oranıyla Barselona olurken, oyların %18'lik kısmını alan Madrid en sevilen ikinci deplasman şehri olarak ankette yer aldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.