Riekerink'ten 10 yıl sonra gelen ilk..

2007-08 sezonunda Feldkamp yönetiminde 2.17 puan ortalaması yakalayan G.Saray’da, o tarihten sonra görev alan yabancı teknik direktörler arasında en iyisi ‘Riekerink Bey’ oldu. 

Galatasaray’da teknik direktör Jan Olde Riekerink bu sezon Süper Lig'de geride kalan 19 hafta sonunda topladığı 39 puanla 2007-2008'de sarı-kırmızılı ekibi çalıştıran Karl Heinz Feldkamp'tan sonra en başarılı yabancı teknik adam oldu. Sarı- kırmızılı takımın şampiyon olarak tamamladığı sezon 28 hafta görevde kalan Alman çalıştırıcı bu süre içerisinde 61 puan toplarken, maç başına 2.17 puan ortalaması yakalamıştı.

Oynattığı futbol ve oyuncu tercihleri ile eleştirilen Hollandalı teknik adam ise bu sezon ligde 19 maçta 39 puan kazanarak maç başına 2.05 puan ortalamasını yakalamayı başardı. Hollandalı çalıştırıcı geride kalan 9 senelik süreçte Michael Skibbe, Frank Rijkaard, Gheorghe Hagi, Roberto Mancini ve Cesare Prandelli gibi önemli yabancı teknik adamları geride bırakmayı başardı.

(AMK)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.