Yenilmez Armada İtalya deplasmanında..

Geçtiğimiz hafta Zalgiris Kaunas'ı evinde mağlup ederek 7 maçlık mağlubiyet serisine son veren Galatasaray Odeabank, Turkish Airlines Euroleague 18. hafta müsabakasında İtalya'nın EA7 Emporio Armani Milano takımına konuk olacak. Mediolanum Forum'da 19 Ocak Perşembe akşamı oynanacak müsabaka TSİ 22.15'te başlayacak.

SON MAÇTA GÜLEN BİZDİK
İki köklü Avrupa kulübü tarihlerinde daha önce sadece 1 kez karşılaşırken onda da bu sezonun 12. haftasında Abdi İpekçi Arena'da oynanan ve geçtiğimiz günlerde Euroleague'de 1000. sayısına ulaşan Vladimir Micov'un yıldızlaştığı müsabakayı takımımız 83-80 kazanmasını bilmişti. O maçta 5/8 üçlük isabeti ile oynayan Vladimir Micov, 23 sayı atarak Euroleague kariyer rekorunu kırarken; topladığı 27 verimlilik puanı ile de Euroleague kariyer rekorunu geliştirmişti. Aynı karşılaşmada geçen sezonda takımımızda yer alan ve Eurocup şampiyonluğu ile kulüp tarihine adını yazdıran isimlerden olan Blake Schilb 17 sayı, 5 ribaund, 5 asist; Sinan Güler ise 13 sayı, 4 ribaund, 5 asist ile mücadele etmişti. Armani Milano'da ise Rakim Sanders'ın 18; Krunoslav Simon'un 15 ve Ricky Hickman'ın 13 sayısı mağlubiyeti önleyememişti.  

ARMANI MILANO TEPETAKLAK
İtalya'nın ve Avrupa basketbolunun köklü kulüplerinden olan ancak yıllardır harcadığı paranın karşılığını bir türlü veremeyen Armani Milano, bu sezonda güzel başladığı sezonda soyunma odasında yaşadığı problemler yüzünden bir kez daha hayal kırıklığı yaşattı. Sezona Maccabi Tel-Aviv ve deplasmanda Darüşşafaka Doğuş galibiyetleri ile hızlı bir başlangıç yapan Jasmin Repesa'nın takımı, ilk 7 karşılaşmanın sonunda elde ettiği 4 galibiyet ile Play-Off potasının içinde yer alıyordu. Ancak bu tarihten sonra seri şekilde farklı mağlubiyetler almaya başlayan Armani Milano, Euroleague'de oynadığı son 10 karşılaşmada da sahadan mağlup ayrılan taraf oldu.

Son olarak Turkish Airlines Euroleague 17. hafta karşılaşmasında CSKA Moskova'ya konuk olan İtalyan temsilcisi, oldukça kötü başladığı karşılaşmada hiç varlık gösteremedi ve sahadan 101-64 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı. Evinde son galibiyetini ise 15 Kasım'da 88-76'lık skorla Baskonia karşısında alan Milano, o tarihten beri evinde oynadığı 4 karşılaşmada da(Fenerbahçe Ülker, CSKA Moskova, Panathinaikos, Zalgiris Kaunas) galip gelemedi.

DEPLASMANDA GALİBİYET NEDEN GELMESİN
Son sezonlarda deplasman galibiyeti almakta zorlanan ve son deplasman galibiyetini aldığı 16 Ocak 2015 tarihindeki Kızılyıldız karşılaşmasından beri oynadığı 12 Euroleague karşılaşmasından da galibiyet çıkartamayan Galatasaray Odeabank, bu seriyi kırmak için belki de en uygun maça çıkıyor. 

Bireysel olarak kaliteli oyuncuları olsa bile takım olma görüntüsünden oldukça uzak olan ayrıca coaching olarak da ligin en zayıf ekiplerinden biri olan Armani Milano, ligin en kötü galibiyet derecesine sahip takımı konumunda(4-13). Ayrıca maç başına potasında gördüğü 88.6 sayı ile Euroleague'in en kötü savunma takımlarından biri olan Milano, mağlup olduğu son 10 karşılaşmada ortalama 14.1 sayı fark yedi. 

Son karşılaşmalarda mağlup olsa bile (özellikle Anadolu Efes maçlarında) oyun olarak umut veren ve daha dirençli gözüken takımımız, Bruno Fitipaldo eklemesiyle de hücumda daha fazla yaratıcı ele sahip durumda. Bu sayede rotasyonunu da daha iyi ayarlayabilecek olan takımımız, Sinan Güler gibi kritik oyuncularını tıpkı Zalgiris Kaunas maçında olduğu gibi -her ne kadar faul problemi etkili olsa bile- maç sonuna daha iyi saklayabilir. 

Zalgiris Kaunas galibiyeti ile 7 maçlık mağlubiyet serisine son verdik. Armani Milano maçı ile de deplasmanlardaki makus talihimize neden son vermeyelim. Şartlar galibiyet için uygun.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.