ZTK | Elazığ'da farklı galibiyet..

Ziraat Türkiye Kupası'nda yer aldığı E Grubu beşinci hafta karşılaşmasında son şampiyon Galatasaray, deplasmanda Elazığspor ile karşılaştı.  Dördüncü haftada yaşanan Tuzla rezaletinin ardından grupta 3.sıraya gerileyen Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Elazığspor karşısında sahadan Podolski(2) ve Eren Derdiyok'un(2) golleriyle 4-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 8'e yükselten takımımız, grupta ikinci sıraya yükseldi.

Takımımız karşılaşmaya  Cenk, Sabri, Ahmet Çalık, Carole, Linnes, Selçuk, Josue, Bruma, Yasin, Lukas Podolski, Eren Derdiyok onbiriyle çıktı. Maça istekli başlayan takımımız henüz 9.dakikada Panzeri Lukas Podolski'nin ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Etkili oyununa golden sonra da devam eden takımımız, maçın kontrolünü eline aldı. Rakip kalede etkili olan takımımız, girdiği önemli fırsatları değerlendiremeyince 2. golü bir türlü bulamadı ve ilk yarı 1-0 bitti.

İkinci yarıya Yasin Öztekin yerine yeni transferimiz olan Garry Rodrigues'i sokarak başlayan takımımız, ilk yarıdaki etkili oyununa devam etti. 59.dakikada son zamanlarda suskun golcüsü konumunda olan Eren Derdiyok'un ayağından bulduğu golle farkı 2'ye çıkartan takımımız, bu golle rahatladı. Jan Olde Riekerik, 63.dakikada Karabük maçını düşünerek Selçuk İnan'ı oyundan aldı ve yerine Birhan Vatansever'i oyuna sürdü. 74. dakikada sahneye yine çıkan Eren attığı şık golle farkı 3'e çıkardı. Bu golden sonra Eren Derdiyok oyundan çıktı ve yerine Wesley Sneijder oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın 84.dakikasında penaltı vuruşu kazanan Elazığspor, Timur'la bu vuruşu gole çevirdi ve farkı 2'ye indirdi. Takımımız maçın son anlarında hızlı gelişen bir atakta Bruma'nın asistinde Lukas Podolski ile bulduğu golle skoru 4-1'e getirdi ve maç bu skorla tamamlandı. Bu sonuçla beraber gruptaki puanını 8'e çıkaran takımımız, ikinci sıraya yerleşti. Takımımız E Grubunun son karşılaşmasında sahasında 24 Erzincanspor'u konuk edecek. Takımımız bu karşılaşmada 24 Erzincanspor'a yenilmemesi durumunda gruptan ikinci olarak çıkacak.

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan yeni transferimiz Ahmet Çalık, 90 dakika sahada kalırken iyi bir görüntü sergilemeyi başardı. Bu iyi başlangıcın ona moral olacağını düşünüyorum ve umarım hep böyle devam eder. Öte yandan Konyaspor karşılaşmasında sol bekte sergilediği performansla haklı eleştirilerin odağı olan Carole, bu karşılaşmada sol stoper olarak görev aldı ve iyi bir performans sergiledi. Son zamanlarda yükselen form grafiğiyle dikkat çeken Martin Linnes ise karşılaşmaya sol bekte başladı ve Bursaspor karşılaşmasında olduğu gibi bu karşılaşmada da iyi bir performans sergileyerek bu mevkide iyi bir alternatif olduğunu bir kez daha gösterdi. Şuana kadar 1-2 karşılaşma dışında oynadığı her karşılaşmada beklentinin altında kalan Josue, bu kötü istikrarına bu karşılaşmada da devam etti. 90 dakika oyunda kalan Josue beklentinin çok altında kaldı. Konyaspor karşılaşmasında yaptığı top kayıplarıyla dikkat çeken ve kötü bir performans sergileyen kaptan Selçuk İnan da bu karşılaşmada kötü performans sergileyen isimlerden biriydi. 75.dakikada skor 3-0'ken yapılan Eren Derdiyok-Wesley Sneijder değişikliğinin nedeni neydi gerçekten çok merak ediyorum. Kulübede Kerem, Soner ve İsmail Berk gibi genç isimler yer alırken, skor 3-0 olmuşken neden Wesley Sneijder oyuna alındı anlam veremedim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.