Blake Schilb ve Emir Preldzic kadro dışı!

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 19.haftasında Gaziantep Basketbol'a evinde kaybeden Galatasaray Odeabank'ta baş antrenör Ergin Ataman flaş bir karara imza atarak takımın iki yıldızı Blake Schilb ve Emir Preldzic'i kadro dışı bıraktı. Resmi siteden yapılan açıklamada her ne kadar "oyuncuların performanslarının yetersiz oluşu" sebep olarak gösterilse de kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgiler, kadro dışı kararının performans kaynaklı olmadığını gösteriyor.

Gaziantep Basketbol karşısında kötü bir oyun sergileyen ve evinde farklı mağlup olarak ligdeki 8.mağlubiyetini alan Galatasaray Odeabank'ta baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında takımla yaptığı toplantıda ertesi güne ceza antrenmanı koymak istiyor. Ancak bir süredir (Micov'un da zaman zaman röportajlarında belirttiği gibi) soyunma odasında takım kimyası adına sıkıntılar yaşayan erkek basketbol takımında bu durum ters bir reaksiyon ile karşılanıyor. Sezon içerisinde zaman zaman mali sıkıntılar yaşayan Galatasaray Odeabank'ta alınan kötü sonuçlar sonrasında Ataman'ın oyuncuları cezalandırmak istemesi oyuncu grubu tarafından pek hoş karşılanmazken; yaşanan gerilimin ardından Blake Schilb ve Emir Preldzic kadro dışı bırakılırken, kaptan Sinan Güler'in konuyla ilgili olarak yarın sabah Ergin Ataman ile görüşeceği iddialar arasında yer buldu. Kulüpteki kaynaklar her ne kadar "bazı konular aile içerisinde kalır" diyerek detaylı bilgi vermekten kaçınsa da; basketbol camiasında güvenilir kaynaklardan birisi olan Salsabasket'in eski editörlerinden Çağlar Torun'un  kişisel hesabından yazdıkları da yukarıdaki gelişmeleri doğruluyor.

Antep maçından sonra Ergin Ataman takımı hemen kampa alıp, toplantı yaptıktan sonra sabahına da klasik ceza idmanı koymak istedi. Takım buna tepki koydu ve rest çekerek kimse kampa katılmadı. Ataman bu durum üzerine yönetimle görüştü. Kurban olarak Schilb ve Emir seçildi. Ergin Ataman ile takım arasında çok büyük sorunlar, mutsuzluklar var. Neredeyse takımdan kimse Ataman ile konuşmuyor. Takımın 3 aydır ödeme almadığını ve bu sorunlara rağmen oyuncuların antrenmanlara çıktığını da belirteyim.  



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.