Dursun Özbek: Federasyon çıkıp açıklasın!

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Igor Tudor için bugün gerçekleştirilen imza töreninde yer alan başkan Dursun Özbek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Karabükspor başkanının mesnetsiz iddialarına sert cevap veren Özbek, federasyonun derbi tarihi hakkındaki kararını da eleştirdi. Tarafsız olması gereken kurulların son dönemde taraf olduklarına değinen Dursun Özbek'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

KULLANILAN İFADELERİ ŞIK BULMUYORUM
Biz kulüp başkanları olarak büyük camiaları temsil ediyoruz; seçilmiş kişileriz. Her başkan temsil ettiği camianın yüzüdür, ifadesidir. Maalesef Igor Tudor transferinde olayın nakledilişi ve tartışma biçimi Galatasaray değerleriyle ele alındığında böyle bir olay yaşanması mümkün değil. Galatasaray Başkanı bu iddialara Karabük Başkanı’nın kullandığı kelimelerle cevap vermez. Kullanılan söylemleri Galatasaray'ı dışarıda tutup yönetime yönlendirse de camiayı temsil eden yönetimdir. İfadeleri şık bulmuyorum. Kimsenin Galatasaray’a etik veya ahlâk dersi verme haddi yoktur. Bütün Türkiye, bütün dünya bunu bilmeli. Kim olursan ol bu ifadeleri kullanamazsın.  Bu ifadeleri reddediyorum, kullanan kişileri de kınıyorum. Karabükspor Başkanı için bir şey söylemek istemiyorum; yasalarımız var, federasyonumuz var. Savcılar, federasyon çalışanları söylenenleri analiz etsinler istiyorum. İnsanları düşmanlığa sevk edici ifade kullanmak kimsenin haddi değil. Herkes haddini bilmeli, özellikle kulüp başkanları olarak çok daha dikkat etmeliyiz; toplumu birleştirici ifadeler kullanmaya özen göstermemiz lazım.

TARTIŞMA DOĞURACAK SEBEP YARATMAMALILAR
Derbinin tarihi çok enteresan. Başkan olarak Galatasaray'ın menfaat ve haklarını savunmak benim ve yönetim kurulunun birinci görevi. Öyle tuhaf şeyler oluyor ki.. Değerli üç kulübümüz Avrupa Ligi'nde 3 maç oynuyor. Deplasmanda oynuyorlar. Dönüp geliyorlar; Pazar günü maç yapıyorlar. El insaf, el insaf.. Bir derbiyi Pazartesi’ye alarak futbol camiasını, futbola ilgi duyan insanları zor duruma getiriyorlar. Taraftarın bir araya geleceği bir maçı bu tip hareketlerle yaralıyorlar. Diğer takımlar bugün oynuyorlar.. Biz Avrupa'da oynadığımızda 48 saat sonra ikinci maça çıkmışız. Kimse bunu yanlış anlamasın. Hakkari'deki, Almanya'daki insanların da dikkatini çekiyor. Pazartesi gününe, iş gününe, saat itibariyle denk gelmesi... Birçok mazeret var. Ben isterdim ki basın da yorum yapsın. Benim söyleyeceklerim var, belli. Yönetenler tartışma doğuracak sebep yaratmasınlar. Karabük Başkanı için söylediğim kelimeler de bunlardan ibaret. Her şey ortada ama federasyondan tık yok. Şu işi yaparken en azından gerekçesini de beraber açıklamaları lazım. Neden Pazartesi derbi? Neden Pazar günü keyifle izlenmesine mani oluyorsunuz? Önümüzde canlı örnek var.  Derbi maç olunca mı periyotlara dikkat etmek gerekiyor? Kendileri çıksın cevap versin. Bu hafta Pazar oynanabilir ama haftaya oynanamaz; çıksınlar açıklasınlar. Herkesin yaptığı hareketin neye mal olduğunu bilmesinde fayda var. Çekişme, kötü yönetme kültürü istemiyoruz. Federasyonun bu tür tartışmalı kararların camialarda nasıl tepkiyle karşılaşacağını düşünmesi lazım. Derbi neticesinden çok bu davranış biçimleri derbiye gerginlik getiriyor; camia arasındaki sürtüşmeyi ortaya çıkarıyor. Zaman dilimi önemliyse çok daha kısa sürelerde maç oynadık.

FEDERASYONU AÇIKLAMA YAPMAYA DAVET EDİYORUM
Akşam saatlerinde maçın Pazar günü oynanmasını beklerken Pazartesi gününe alındığını öğrendik. Burada önemli olan konu davranış biçimi. Mantık süzgecinden geçirin. Neden Pazartesi? Bir tek sebep söyleyin. Süre ise bu haftaki maçları da kaydırsaydınız. Takımların başarılı olması önemli; doğru. Öyleyse bu hafta da yap aynı şeyi. Bu hafta Avrupa ile lig maçları arasına 63-64 saat fark koymuşlar, haftaya fark 94-95 saat. Neden? Kasıt arama noktasına getirmeyin insanları. Kasıt aranmaya başlandığında iş başka yere gidiyor. Alınan kararı kabul etmiyorum. Federasyonun bu tip tartışmalara fırsat vermemesi lazım. Onları açıklamaya davet ediyorum. Geç vakitte açıkladılar. İlgili yerlere bu davranışın yanlış olduğunu, bunu kabul etmediğimizi ilettim. Federasyonda çalışan kişilerin hangi takımlı olduğu konusuna girmek istemiyorum. Fikstürü düzenleyen kişi benim muhatabım değil.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.