Ergin Ataman milli takım konusunda konuştu!

Galatasaray Odeabank Baş antrenörü Ergin Ataman, A Milli Takımı çalıştırması konusunun bir kişi tarafından speküle edildiğini söyledi. TRT Spor'a açıklamalarda bulunan tecrübeli koç, "Olimpiyat elemeleri sonrası benim Milli Takımı çalıştırmak istemiyormuşum gibi bir kamuoyu oluşturuldu" dedi. 

Geçtiğimiz günlerde Milli Takım süreci ile ilgili basın toplantısı düzenleyecekken son anda vazgeçen Ergin Ataman, rahatsızlık duyduğu konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başarılı başantrenör, "Ergin Ataman Milli Takımı çalıştırmak istemiyor" algısının yaratıldığını, tam aksine her zaman milli göreve hazır olduğunu vurguladı. 
Ataman, şunları söyledi:

Bu Milli takım süreci benim baş antrenörlük yaptığım dönemde yaratılan spekülasyonlar bir kişi tarafından ondan sonra Olimpiyat elemelerinden sonra yaratılan algı, sanki ben Milli Takımı çalıştırmak istemiyormuşum gibi bir tercih yapmışım gibi yaratılan algı. Günü geldiğinde perde arkasında kalmaz hiç birşey gerçekler mutlaka ortayla çıkar.

ERDENAY'IN AÇIKLAMASINA YANIT
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun eski başkanı Harun Erdenay'ın "sadece Milli Takımı çalıştıracak" şeklindeki açıklamasına da değinen Ergin Ataman, tercihinin her zaman hem kulüp hem de Milli Takımı aynı anda çalıştırmak olduğunu söyledi.

Ataman, "Eski başkanımız Harun Erdanay'ın bir açıklaması oldu TV programında. 'Ergin'le anlaşmıştık 2016-2017 sezonu bittikten sonra Ergin Ataman sadece Milli Takım'ı çalıştıracak' diye. Bu da tabii ki gerçek bir durum değil. Sonuçta benim bugüne kadar tercihim. Yazın ben bunu başkan Erdenay ve Hidayet Türkoğlu'na yaptığımız toplantıda söylemiştim. Benim hep tercihim Galatasaray ile birlikte Milli Takım'ı çalıştırmaktı. Bunun aksinin olması gerektiğini iddia eden bir kişiye boyun eğmeyeceğimi kendilerine iletmiştim" şeklinde konuştu.

BUNDAN SONRA DEĞİŞMEM
51 yaşına geldiğini, bundan sonra değişmeyeceğini vurgulayan Ataman, sert çıkışlarının da devam edeceğini söyledi. Ataman, "Bazıları şunu söylüyorlarmış, İşte Ergin Ataman'ı kimse sevmiyor. Bazı kulüpler, Fenerbahçe sevmiyor, Karşıyakalılar sevmiyor, Beşiktaşlılar sevmiyor... Ben de şunu söylüyorum; fanatik olanlar beni sevmesinler. Zaten sevmesinler bana halkın sevgisi sokakta karşılaşmış olduğum o ilgi yeter. Zaman zaman sert çıkışlar yapıyorum. Bunu yapmaya devam ederim. 51 yaşıma geldim, bundan sonra ben değişmem" dedi.

KIRILDIM, ARTIK GERİ ADIM ATMAM
Yetiştirdiği ve emek harcadığı bazı kişilere kırgınlığı olduğunu da vurgulayan Ergin Ataman, şöyle konuştu. "Geçmişte bilikte çalıştığım ve kariyerlerinde büyük emek sarfettiğim bugün yeni yeni bir yerlere gelmeye başlayan en azından daha açık olmalarını cesur olmalarını bekliyorsun. Bir anda evet kırgın olduklarım var. Ama kırgın olmamın sebebi tercih edilmemem değil. Şu da bir gerçek ki Ergin Ataman kırıldığında daha çok başarıya odaklanır. Geri adım atmam."

(Gamaspor)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.