Eurocup Women | Sarayın Sultanları Çeyrek Finale Göz Kırptı...

Eurocup 2.turunda Macar ekibi Peac-Pecs'i eleyerek 3.tura çıkan Galatasaray kadın basketbol takımı, 3.tur ilk maçında İtalyan ekibi Ragusa'ya konuk oldu. Takımımızda yeni transferler Ashley Paris ve Sofia da Silva maç kadrosunda yer alırken, Eurocup lisansı olmayan Yvonne Anderson dışında eksik bulunmadı.

Maça Işıl Alben - Moriah Jefferson - Pınar Demirok - Maryia Papova - Kristine Vitola beşiyle başlayan takımımız, ilk sayılarını Kristine Vitola'nın faul atışlarıyla bulurken ilk bir buçuk dakikayı Galatasaray, Vitola'nın basketleriyle 4-2 önde geçti. Rakibinin 5-0'lık serisine Papova ve Jefferson'ın üçlükleriyle cevap veren Sarayın Sultanları, Traore'nin de üçlüğüyle 5 dakika dolmadan üç tane üçlük isabeti bulurken ilk 5 dakikayı da İtalyan rakibi karşısında 13-11 önde geçti. Yeni transferimiz Sofia da Silva hücum ribaundu ve basketle Galatasaray kariyerindeki ilk sayılarını kaydederken, ilk çeyreğin son 3 dakikasına 21-12 önde giren Sarayın Sultanları Deniz Çolakoğlu'nun basketiyle farkı çift hanelere taşıdı. İlk çeyreği ise takımımız 25-13 önde geçti. İkinci çeyrekteki ilk sayılarını Astou Traore ile bulan sarı kırmızılılar, rakibinin 11-4'lük serisine engel olamayınca ilk yarının bitimine 06:30 kala Maljkovic molasına başvurdu. Hücumda ritmini kaybeden takımımız ilk 5 dakikayı 31-26 önde geçerken son 3 dakikaya da 33-31 önde girdi. Papova'nın üçlüğüyle 36-33 öne geçen takımımız, ilk yarıyı ise 40-37 önde kapattı.

İkinci yarıya Işıl Alben - Moriah Jefferson - Pınar Demirok - Sofia da Silva - Kristine Vitola beşiyle başlayan takımımız, ilk sayılarını Moriah Jefferson ile bulurken ilk 2 dakika 43-43 eşitlikle geçildi. Üçüncü çeyrekte skor üretmekte zorlanan Galatasaray, ilk 5 dakikayı 49-45 geride geçerken Astou Traore'nin faul atışlarıyla dengeyi yakalayan takımımız, çeyreğin son 2 dakikasına 53-53 eşitlikle girdi. Rakibinin boş döndüğü hücumdan sonra Astou Traore ile bir basket daha bulan Galatasaray mücadelede tekrar öne geçerken üçüncü çeyreği de 57-53 önde kapatmayı başardı. Son çeyreğe Vanloo'nun üçlüğüyle başlayan Ragusa'ya Astou Traore 3 sayılık basket ile cevap verirken karşılıklı basketlerle geçilen ilk 2 dakikayı Galatasaray 62-59 önde geçti. Son çeyrekte Moriah Jefferson skorer kimliğini sergilemeye başlarken Vitola'nın basketiyle takımımız son 4 dakikaya 68-64 önde girdi. Papova'nın faul atışları ve Astou Traore'nin basketiyle son 3 dakikaya İtalyan rakibi karşısında 73-64 önde giren Sarayın Sultanları, Papova'nın basketiyle farkı çift hanelere kadar taşırken son 1 dakikaya 75-66 önde giren takımımız maçı ise 76-66 kazanarak çeyrek final için avantajı yakaladı. 

Takımımızın istatikleri ise şu şekilde oluştu...

Deniz Çolakoğlu 2 sayı, 2 asist
Pınar Demirok 4 sayı
Astou Traore 14 sayı, 4 ribaund
Cansu Köksal 1 ribaund
Işıl Alben 6 sayı, 3 ribaund, 7 asist
Maryia Papova 13 sayı, 7 ribaund, 2 asist
Sofia da Silva 8 sayı, 7 ribaund, 1 asist
Kristine Vitola 14 sayı, 7 ribaund, 3 asist
Moriah Jefferson 16 sayı, 2 ribaund, 6 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.