KBL | Sarayın Sultanları geri döndü ancak yetmedi!

Hafta içinde İtalyan ekibi Ragusa'yı üçüncü tur ilk maçında deplasmanda 77-67 mağlup ederek çeyrek final yolunda önemli bir avantaj sağlayan Sarayın Sultanları, ligin 17. haftasında Botaş'a konuk oldu. Rakibi karşısında ilk yarıda 20 sayı geriye düşen Marina Maljkovic'in öğrencileri ikinci yarıda müthiş bir geri dönüşe imza atarak beraberliği sağladı ancak rakibine 77-74 mağlup olmaktan kurtulamadı. Takımımızda Ashley Paris ve Sofia da Silva lig lisansları bulunmadığı için, Astou Traore ise yabancı sınırına takıldığı için mücadelede forma şansı bulamadı.

Karşılaşmaya Işıl Alben - Moriah Jefferson - Pınar Demirok - Maryia Papova - Kristine Vitola beşiyle başlayan Galatasaray ilk sayılarını Pınar'ın basket faulüyle bulurken, mücadelenin ilk 2 dakikası 6-3 Botaş lehine geçildi. Papova'nın üçlüğü ve Vitola'nın serbest atışlarına rağmen ilk çeyrekte kısır hücum performansını aşamayan ve savunmada da Lacy-Sims ikilisine çözüm bulamayan takımımız, ilk 5 dakikayı ise Adana temsilcisi karşısında 15-7 geride geçti. Çeyreğin bitimine 3:15 kala farkı çift haneye taşıyan Botaş'a hücumda cevap vermekte zorlanan sarı kırmızılılar Işıl'ın serbest atışlarıyla farkı 8'e indirdi. Son 2 dakikaya 8 sayı geride giren takımımız ilk çeyreği ise 22-13 geride kapattı. İkinci çeyreğe kısa beşle başlayan takımımız rakibini savunmakta büyük sıkıntı çekerken ilk yarının son 7 dakikasına Botaş 28-13 önde girdi. Sims ve Lacy'nin etkili oyunlarına çare üretemeyen takımımız farkın açılmasına da engel olamazken ilk yarının son 5 dakikasına 37-18 geride girdi. Savunmada bir türlü istediği çizgiyi yakalayamayan takımımız ilk yarıyı ise 49-29 geride kapattı.

İkinci yarıya Işıl Alben - Moriah Jefferson - Yvonne Anderson - Cansu Köksal - Kristine Vitola beşiyle başlayan takımmızın ilk sayılarını Yvonne Anderson kaydederken ilk dakikayı Galatasaray 4-0 seri yaparak geçti. İkinci yarıda rakibini top kayıplarına zorlayan takımımız 2 dakikada 9-0'lık seri yaptı ve Botaş'a molayı aldırdı. çeyreğin bitimine 7 buçuk dakika kala Moriah Jeffersonfarkı tek hanelere indirirken Botaş'ın yaptığı top kayıpları ve Moriah Jefferson'un üçlüğüyle fark 8 sayıya indi. Rakibini hücum düzeninden çıkaran Sarayın Sultanları son 5 dakikaya ise 54-46 geride girdi. Kristine Vitola ile hücumda sayılar bulan takımımız çeyreğin son 3 dakikasına ise 60-50 geride girdi. Mola dönüşünde iyi savunma yapan sarı kırmızılılar Vitola'nın basketiyle farkı tekrar 8'e indirirken Vitola'nın serbest atışlarıyla çeyreğin bitimine 1 buçuk dakika kala farkı 6'ya kadar indirdi. Anderson'un 2 asisti ve Cansu'nun 4 sayısıyla skora ortak olmayı başaran Sarayın Sultanları, üçüncü çeyreği 64-58 geride kapattı. Son çeyreğe Jefferson ve Vitola'nın basketleriyle başlayan takımımız farkı 2'ye kadar indirirken 2 dakika karşılıklı boş geçen hücumlardan sonra Sims Botaş adına basketi buldu ve Maljkovic'e molayı aldırdı. Son 7 dakikaya 68-62 geride giren sarı kırmızılılar Işıl'ın üçlüğüyle farkı 3'e indirirken Kulichova'ya bir üçlükle daha cevap veren kaptan Işıl, farkı 2'ye kadar indirdi. Yvonne Anderson'un basketiyle 70-70'lik eşitliği sağlayan takımımız Botaş'ın mola dönüşündeki 4-0'lık serisine Moriah Jefferson ile cevap veren takımımız farkı tekrar 2 sayıya indirdi. Vitola'nın basketiyle maçın son 1 buçuk dakikasına 74-74 eşitlikle girilirken Kulichova'nın basketiyle 76-74 öne geçen Botaş'a hücumda cevap veremeyen takımımız Sims'in 1/2 atmasıyla maçı uzatma şansı yakalasa da Anderson son hücumu değerlendiremeyince maçtan 77-74 mağlup ayrıldı.

Takımımızın istatistikleri ise şu şekilde oluştu...
Deniz Çolakoğlu: 4 ribaund
Pınar Demirok: 5 sayı, 2 ribaund
İrem Naz Topuz: 1 ribaund, 1 asist
Cansu Köksal: 7 sayı, 2 ribaund, 2 asist
Işıl Alben: 12 sayı, 4 ribaund, 7 asist
Yvonne Anderson: 6 sayı, 5 ribaund, 3 asist
Maryia Papova: 3 sayı, 2 ribaund, 1 asist
Seda Deniz: 5 sayı
Kristine Vitola: 19 sayı, 7 ribaund, 2 asist
Moriah Jefferson: 17 sayı, 4 ribaund, 5 asist  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.