Sultanlar Ligi | Eczacıbaşı karşısında gücümüz yetmedi..

Hafta içerisinde Slovenya'dan çeyrek final vizesiyle dönen Galatasaray kadın voleybol takımı, normal sezonun 18.haftasında Eczacıbaşı ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında ilk seti kazanan Ataman Güneyligil'in öğrencileri, devam eden 2 sette mücadelesini sürdürmesine karşın güçlü rakibine direnemedi ve sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Turuncu-beyazlı takım adına 26 sayı üreten Boskovic maçın en skorer ismi olurken, takımımız adına 16 sayı üreten Nadia Centoni mağlubiyete engel olamadı.

Galatasaray karşılaşmanın ilk setinde minimum hata ile oynadı. Özellikle Leys ve Aslı’nın servis turlarında avantaj sağlayan takımımız, hücumda direk hata yapmadı. Ev sahibi ekip hücumda Sırp pasör çaprazı Boskovic’e ağırlık verirken, pasörümüz Gamze dengeli pas dağılımıyla tüm hücumcularımızı başarıyla kullandı. İlk bölümü yakın takiple ilerleyen setin birinci teknik molasına 8-7 geride giren Galatasaray, setin ikinci bölümünde başarılı servis turlarında bulduğu fırsatlarla rakibini yakaladı ve ikinci teknik molaya 13-16 önde girdi. Seti Centoni’nin Eczacıbaşı defansına hata yaptırmasıyla 18-25 kazandık.

Eczacıbaşı ikinci setin ilk bölümünde Boskovic’in üst üste üç direk sayı aldığı servis turuyla set sonucunu belirleyecek aralığı oluşturdu. Birinci teknik molaya 8-4 geride giren takımımız, bu sette de hücumda direk hata yapmadı. Ancak servis karşılamada yaptığımız direk hatalar ve sete ortak olabileceğimiz anlarda gelen servis hataları rakibimizi yakalamamıza engel oldu. İkinci teknik molasına 16-13 geride girdiğimiz setin son bölümünde Leys ile üst üste servis sayıları alsa da Eczacıbaşı molaya gitti ve dönüşte Larson’un hücum sayısıyla seti noktaladı. Seti 25-19 kaybettik; setlerde durum 1-1 oldu.

Üçüncü sette, ikinci sete benzer bir mücadele izledik. Eczacıbaşı setin ilk bölümünde yakaladığı farkı, Boskovic, Büşra ve Adams’ın servis turlarının da yardımıyla korudu. Servis karşılamada direk hatamız az olsa da hücumda istediğimiz etkiyi yaratacak organizasyon için gereken seviyeyi yakalayamadık. Teknik molalarına 8-4 ve 16-13 geride girdiğimiz seti 25-21 kaybettik. Eczacıbaşı setlerde 2-1 öne geçti.

Takımımız dördüncü sete iyi başladıysa da yine Boskovic’in servis turunda geriye düştük. Eczacıbaşı Hande’yle hücumda etkili oldu. Giderek hücumda daha az fırsat yakaladık. Manşet hatalarımız set boyunca ilerlememize engel oldu. Setin son bölümünde giderek oyundan düştük. Teknik molalarına 8-4 ve 16-11 geride girdiğimiz seti 25-16 kaybettik. Böylece Eczacıbaşı 3-1’lik galibiyet elde etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.