Sultanlar Ligi | Kızlardan derbide net galibiyet!

Arka arkaya iki güzel maçımızın salonumuzda oynandığı haftada Galatasaray kadın voleybol takımı, ligin 17.haftasında ezeli rakibi Beşiktaş'ı evinde ağırladı. Rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Ataman Güneyligil'in öğrencileri sahadan 3-0 gibi net bir skorla galip ayrılırken, 14 sayı ile oynayan Leys ve Gülsevil takımımızın en skorer ismi oldu.

Mücadelenin ilk sayılarında hatasız servis turları geçirdik. Rousseaux ile serviste ve altıdan hücumda etkili olan Beşiktaş karşısında ilk teknik molaya 8-5 önde girdik. File ve hücum hatası yapan Beşiktaş 11-7’de ilk molasını kullandı. İyi bir servis turu yakalayan rakibimiz farkı azalttı (14-12); serinin devam etmesine izin vermeden ikinci teknik molaya 16-12 önde girdik. Setin son bölümünde farkı koruduk; Beşiktaş ikinci molasını da kullandı (20-16). Gamze’nin servis turunda set sayısına geldik (24-18). Hücum organizasyonunda kendi içimizde anlaşmazlık yaşadık (24-20). Seti 25-20 kazandık.

İkinci sette Güldeniz’in servis sayısıyla 3-1 öne geçtik. Gamze’nin servis turunda Ruseva’ya üst üste hücum ve blok sayıları bulduk; Beşiktaş mola aldı (6-3). Moladan Leys’in plasesiyle döndük (7-3). Beşiktaş dörtten paralele hücumla avantaj yakaladıysa da Gamze’nin Seda ile kurşun arasından hücum organizasyonu sayı getirdi ve ilk teknik molaya 8-5 önde girdik. Moladan Güldeniz’in hücumuyla döndük (9-5). Köşeden hücumda Seda ile fark yaratan takımımız, Güldeniz’in blok sayısıyla beş sayılık farkı korudu. Beşiktaş 13-8’de ikinci molasını kullandı. Güldeniz hücum sayısı aldı ve servis turuna başladı. Güldeniz üst üste iki de servis sayısı buldu. Teknik molaya 16-9 önde girdik. Beşiktaş Rousseaux’nun servis turuyla avantaj yakaladı (19-14). Seriyi Seda’nın dörtten hücumuyla durdurduk (20-14). Güldeniz’in hücumuyla 22-15’e gelen setin son sayılarında, Gamze’nin Jack’le ortadan hücum organizasyonu bizi Seda’nın servis turuna getirdi (23-17). Beşiktaş blok arasından aldığı hücum sayısıyla sette kalmayı başardı (23-18). Jack-Gamze ikili bloğula set sayısına geldik (24-18). Seti Güldeniz’in servis sayısıyla 25-18 kazandık. Setlerde durum 2-0 oldu.

Takımımız üçüncü sette oyunun kontrolünü tamamen ele aldı. Setin ilk bölümünde servis karşılama ve hücumda hatasız oynadık. Setin ilk teknik molasına 8-2 önde giren takımımız, oluşturduğu farkı köşelerden hücumla korudu. Beşiktaş’ın üçlü bloğunu Leys’le geçtik (15-6). İkinci teknik molaya Güldeniz’in servis sayısıyla 16-6 önde girdik. Moladan dönüşte Gamze kenara geldi, Nursevil oyuna girdi. Beşiktaş teknik moladan dörtten paralele hücum sayısıyla döndü (16-7). Ada’yı oyuna aldık (17-8). Gamze, servis turunda tekrar oyuna girdi (18-8). Leys blok sayısı aldı, Beşiktaş ikinci molasını kullandı (19-9). Setin son bölümünde Leys defansta ve servis karşılamada devleşti. Seda’nın hücumuyla sette durum 22-14 oldu. Ada’nın servis turunda Jack’in blok sayısıyla maç sayısına geldik (24-16). Jack penaltı topundan sayı aldı ve seti 25-16, maçı 3-0 kazandık. 

Galatasaray: Leys (14), Güldeniz (14), Seda (10), Ruseva (9), Jack (8), Gamze (3), Ada (-), Aslı (-), Nursevil (-), Nihan (L)
Beşiktaş: Rousseaux (11), Tuğba (8), Dilara (8), Van Hecke (4), Hümay (3), Yasemin (3), Zehra (2), Kseniya (1), Gizem (-), Merve (-), Bihter (L)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.