Ünal Aysal: Galatasaray'da yeniden başkan olmaya niyetim yok..

Eski başkanımız Ünal Aysal, geçtiğimiz günlerde Akşam gazetesinden Senay Büyükköşdere'ye özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray'da yeniden başkan olmaya niyetinin olmadığını belirten Aysal, Galatasaray'ın marka değerinin düştüğünü de belirtti. Ünal Aysal'ın açıklamaları şu şekilde..

Galatasaray'da başkanlık için adınız geçti. Var mı niyetiniz?
Taraftardan talep var. Ama ben Galatasaray’dan istifa ettim. Bırakmak için sebeplerim vardı. Ve bugün o sorunlar değişmedi. İnsana 'o gün ayrıldıysan, bugün neden dönüyorsun' diye sorarlar. Bu soruyla karşılaşmak istemiyorum. Onun için Galatasaray’da yeniden başkan olma niyetim yok. Diğer yandan Galatasaray’ın yıpranmasını kabullenemeyecek kadar koyu bir taraftarım. Bu yüzden her gün 'Galatasaray nasıl başarılı olur' diye düşünüp, çalışmalar yapıyorum.

Başkan olmadan ne yapabilirsiniz?
Yönetime girmek şart değil. Galatasaray’ın marka değerinin artması için gereken neyse yapmaya hazırım.  

Düştü mü sizce Galatasaray'ın marka değeri?
Çok açık bir şekilde düştü. Ben geldiğimde Galatasaray aynı borçlara sahipti ama ben bir gün bile 'borçluyuz, fakiriz' demedim. Türkiye’de spor kulüplerinin hepsi borçludur. Böyle bir sistem içinde en büyük hata 'öldük bittik' edebiyatı yapmak. Maalesef bugünkü yönetim bu hatayla başladı işe.

Yani Galatasaray için proje üretmeye talipsiniz… 
Sadece proje üretmeye değil gerçekleşmesi için de her yolu açarız.

Siz işinizi mi daha çok düşünüyorsunuz Galatasaray'ı mı?
Fifty fifty. Saçma görünüyor biliyorum. İşiniz, gücünüz, aileniz var, bunlarla uğraşmanız lazım ama diğer yandan da Galatasaray başarısızsa yüzbinlerce insan o gece bedbaht yatıyor. Ben kendi dönemim adına müsterihim. Şimdi de sorumluluk hissediyorum. Fazla romantik duruyor ama fazla materyalleştik biraz romantizme ihtiyaç var. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.