Adnan Öztürk: Galatasaray genel kurulun değil, taraftarındır!

Hafta sonu yapılacak olan Genel Kurul öncesinde mevcut yönetim ve başkan Dursun Özbek sert şekilde eleştirilmeye devam ediliyor. Ünal Aysal döneminde başkan yardımcılığı yapan ve geçmişte başkan adaylığını açıklayan Adnan Öztürk, yaklaşan Genel Kurul öncesinde NTV'e konuk oldu. Mevcut yönetimin başarısız olduğunu belirten Öztürk, seçim kararının alınacağını düşünmediğini belirtirken Galatasaray Genel Kurulu'na büyük bir görev düştüğünü belirtti. Adnan Öztürk'ün açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Galatasaray böyle yaşamaya devam ederse, 10 tane daha Riva satsanız bir şey olmaz. Bu yüzden Riva'dan gelen para bir şey ifade etmiyor. Başkan müjde olarak yeni salon dedi ama ben başımıza çıktı diyeceğim. Bu salon için 100 milyon dolar gerekiyor. Sponsoru nasıl bulacağız? Formaya zor bulduk.. Zaten bizim olan stadın üst hakkını 6 sene sonra aldık. Dursun Özbek'i tebrik ederim. Ankara bürokrasisi ile uğraşmak zordur. Galatasaray genel kurulun malı değildir. Galatasaray Türkiye'nin ve taraftarındır.

Dursun Özbek iyi niyetli ama dağıldı. Dağılması da normal, çünkü yol haritası yok. Dursun Bey, Cüneyt Tanman'a emanet etmişti futbol şubesini. O gittikten sonra olayların böyle olacağı belliydi.1 saat bile oynayamacak adamları 100 milyon TL'ye alırsan bu iş olmaz. Ben isimleri tribünde duyarken kötü oluyorum. Sneijder, Riekerink'in getirilmesine ön ayak oldu. Florya'da takım ruhunu duman etmişsiniz. Koskoca kulübü bazı futbolculara emanet etmişsiniz. Futbolcu futbolculuğunu bilecek.

Galatasaray'ın yıllık 200 milyon TL geliri var. Şampiyonlar Ligi'ne gidersen bu gelir 250 milyon TL olur. Bunu kullanmayı bilmek gerekir. Biraz borç ödememiz lazım. Bütçeyi dengelemek lazım. Açıkçası şuan ki mali şartlarda Galatasaray'a verilen 1+1 yıllık cezanın +1'ni UEFA'nın uygulaması gerekir. Ancak Dursun Özbek, UEFA'yla gerekli görüşmeleri yapıyor. UEFA da böyle zor bir durumda olan takıma tölerans tanıyabilir.

Bu genel kurulda hesapsız, kitapsız işler yapılıp yapılmamasına Cumartesi karar verilecek. Florya ve otel projeleri bence böyle. Galatasaray otelcilik, gayrimenkul veya inşaat firması değildir. Teknem bozuk, su alıyor. Başkan diyor ki; bu tekneye bir de jakuzi yaptıralım. Yalanlarla hiçbir yere gelemezsiniz. Gerçekleri kamuoyuna açıklamanız gerekir! 

Galatasaray'ın UEFA'dan yine men edilme tehlikesi var. Fakat ceza almayacak gibi. Galatasaray'da bir seçim hazırlığı olduğunu duydum. Eğer bir şey yapacaksak genel kurul orada, kürsü orada. Arkadan iş yapmaya gerek yok. Ben görevden ayrıldığımdan bu yana Ünal Aysal'la hiç görüşmedim. Ancak açıklamalarından geri dönme niyeti olabileceğini çıkarıyorum. Faruk Süren ve İnan Kıraç'ın başkanlık için çıkan söylentileri ben de duydum. Genel kurul öncesi böyle şeyler çıkar. Bu yaşananlara rağmen Dursun başkan seçime gitmeyecektir. Cumartesi günü seçim kararı çıkacağını düşünmüyorum. Çünkü, bürokrasi ile çok detaylı anlaşmalar yapıldı. Onun riskini almaz. 

Ben 12 yaşımda bu camiaya geldim. Ne görev düşerse her zaman yaparım. Benim için önce devlet, sonra ailem ve üçüncü sırada Galatasaray gelir. Bu hep böyle olmuştur, olmaya devam edecektir. 2018 yılının Mayıs ayında seçim olduğunda o zaman aday olabilirim. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.