Ali Sami Yen Arena'da ilk kez..

Süper Lig'de bu hafta Beşiktaş karşısında yaşadığı mağlubiyetle şampiyonluk yarışında 10 puan geriye düşen Galatasaray, bu sezon özellikle sahasında yaşadığı mağlubiyetlerle tepkileri üzerine çekiyor. Sarı-kırmızılı takımımımız 2011 yılında kapılarını açan Ali Sami Yen Arena’da ilk kez bir sezonda 4 maç kaybetti. 

Ezeli rakibi Beşiktaş karşısında kaybederek bu sezon derbi kazanamama geleneğini sürdüren Igor Tudor'un öğrencileri, şampiyonluk potasından uzaklaşırken taraftarı önünde kaybettiği maçlarla Ali Sami Yen Arena'da oynadığı karşılaşmalarda istatistiklerine bir yenisini daha ekledi. Süper Lig'de geride kalan 22 hafta sonunda 40 puan toplayan Galatasaray, bu sekansta 6 mağlubiyet alırken bu mağlubiyetlerin 4'ü iç sahada geldi. 2010-11 sezonunun ikinci yarısında kapılarını açan Ali Sami Yen Arena'da ilk kez bir sezon içerisinde 4 maç kaybeden Galatasaray, bu sezon deplasmanda oynadığı 11 maçtan 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ayrıldı.

Ligin ilk yarısında Başakşehir ve Trabzonspor karşısnda kaybeden Galatasaray, son iki iç saha maçından mağlubiyetle ayrılmasının yanı sıra ligde 3 maçtır galibiyete hasret durumda bulunuyor. 3 maçta 8 puan kaybeden Galatasaray, yaşadığı puan kayıpları sonrasında zirveden 10 puan uzaklaşırken şampiyonluk şansını da zora sokmuş oldu. 

Bu sezon evinde oynadığı Trabzonspor ve Beşiktaş derbisinin yanı sıra deplasmanda oynadığı Fenerbahçe derbisini de kaybeden Galatasaray, ligin ilk yarısında Beşiktaş deplasmanında 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmıştı. 2 sezon öncesine kadar derbilerde ezeli rakiplerine büyük bir üstünlük kuran takımımız, son 7 derbiden galibiyetle ayrılamadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.