BSL | Yenilmez Armada çok rahat..

Geçtiğimiz Cuma günü Turkish Airlines Euroleague 28. hafta karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş'a mağlup olan Galatasaray Odeabank, BSL 23. hafta hafta mücadelesinde küme düşmesi kesinleşen Halk Enerji TED Kolejliler'i Abdi İpekçi Arena'da konuk etti. Fenerbahçe ile oynanan maçta alınan ceza sebebiyle karşılaşma seyircisiz oynanırken; takımımızda Bruno Fitipaldo ve Jon Diebler yabancı sınırından dolayı tribünde yer aldı.. 

Takımımız karşılaşmaya Errick McCollum, Göksenin Köksal, Blake Schilb, Austin Daye, Tibor Pleiß beşi ile başlarken ilk sayıları Austin Daye'in üçlüğü ile buldu. İlk dakikalarda McCollum önderliğinde hücumlarından boş dönmeyen Galatasaray Odeabank ilk 4 dakikayı 13-2 önde geçti. Yay gerisinden Austin Daye ile üst üste isabetler bulmaya devam eden takımımız savunmasında da konsantrasyonunu yüksek tutunca farkı giderek açmaya başladı(20-4). Periyotun kalan kısmında rahat oynamaya devam eden Ergin Ataman'ın öğrencileri ilk çeyreği 28-7 önde geçti. Austin Daye ilk periyotta 12 sayı atarak son zamanlardaki yüksek formunu sürdürdü. İkinci çeyreğe rotasyon yaparak başlayan Yenilmez Armada, hücumda ritmini kaybetse bile skordaki üstünlüğüne devam etti(36-14). Periyotun ilerlemesiyle birlikte yeniden ilk periyottaki gibi oyuna ağırlığını koyan Ergin Ataman'ın öğrencileri farkı tekrardan açmaya başlarken; bu dakikalarda takımımızda performansı son haftalarda yükselen isimlerden olan Can Korkmaz ve Ege Arar ile sezon boyunca forma giyme şansı bulmakta zorlanan Orhan Hacıyeva da süre buldu(46-20). Periyotun kalan kısmında boyalı alanda Alex Tyus'u besleyen ve savunmasında vites küçültmeyen Yenilmez Armada farkı açmaya devam etti ve soyunma odasına 55-24 önde gitti. İlk yarıda takımımız adına 11 kişi süre bulurken sadece Sinan Güler parkeye çıkmadı. İkinci çeyrekte süre almayan Austin Daye tamamı birinci çeyrekte attığı 12 sayı ile ilk yarının en skorer ismi olurken; Blake Schilb, Alex Tyus ve Orhan Hacıyeva 8'er sayı kaydetti.

İkinci yarıya ilk yarıda hiç süre almayan Sinan Güler'in iki üçlüğü ile başlayan Galatasaray Odeabank, Austin Daye'in de yay gerisinden bulduğu isabetle farkı 40 sayıya çıkardı(64-24). Periyot ilerledikçe savunma konsantrasyonunu kaybetmeyen ve temponun düşmesine izin vermeyen takımımız, top paylaşımı yüksek hücumlarla skor bulmaya devam etti(77-32). Periyotun son dakikalarında boyalı alanda etkili olan Galatasaray Odeabank son çeyreğe 81-40 önde girdi. Son çeyreğe sezon boyunca az süre alan oyuncuları ile başlayan takımımız, hücumda Can Korkmaz'ın yaratıcılığı üzerinden oynarken savunmada da istekli oyununu sürdürdü(86-47). Birbiriyle oynamaya alışkın olmayan oyuncularla sahada bulunan Yenilmez Armada, bu sebeple hücumda ilk üç çeyreğe göre yaratıcı olma noktasında zorlanırken Can Korkmaz'ın sorumluluk alması ve hem sayı hem de asist noktasında katkı vermesi olumlu bir nokta olarak gözüktü. Kalan kısımda Can Korkmaz önderliğinde farkı açmaya devam eden Galatasaray Odeabank, antrenman havasında geçen maçı 104-57'lik skorla kazandı. 

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri..

Emir Preldzic - 3 sayı, 2 asist
Errick McCollum - 12 sayı, 2 ribaund, 7 asist
Vladimir Micov - 5 sayı, 1 asist
Alex Tyus - 10 sayı, 4 ribaund
Can Korkmaz - 13 sayı, 2 ribaund, 4 asist
Blake Schilb - 11 sayı, 3 ribaund, 3 asist
Ege Arar - 4 sayı, 9 ribaund, 2 asist
Orhan Hacıyeva - 11 sayı, 6 ribaund, 3 asist
Tibor Pleiß - 10 ribaund, 3 blok
Austin Daye - 18 sayı, 6 ribaund, 4 asist
Sinan Güler - 8 sayı, 1 ribaund, 2 asist
Göksenin Köksal - 9 sayı, 4 ribaund

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.