Bu zeminin hali ne?

Galatasaray U17 futbol takımı Akademi Ligi'nde bugün haftanın maçında Büyükçekmece'yi evinde ağırladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nin ana sahasında oynanılan karşılaşmada alınan skor veya ortaya konulan futboldan ziyade ana sahanın berbat zemini dikkat çekti. A takım dahil olmak üzere tüm yaş gruplarının antrenman yaptığı veya akademi takımlarının maçlarını oynadığı sahanın zeminini hali çok sert bir kış mevsimi geçirmiş Anadolu stadyumundan farksız bir görüntü çizdi.

Galatasaray'da mevcut yönetim saha içinde alınan başarısız sonuçların yanı sıra idari ve ekonomik anlamdaki başarısızlığı nedeniyle de sert bir şekilde eleştiriliyordu ancak önümüzdeki dönemlerde tesisleşme anlamında yatırımlar yaptığı iddia ediliyordu. Emlak Konut ile gerçekleştirilen protokol sonrasında Florya'daki araziden yakın zamanda ayrılarak stadyuma yakın mesafede (Kemerburgaz) bir alanda yeni bir tesis inşa edecekti. Ancak vakti zamanında gerek saha kaliteleri, gerekse teknolojik alanlarıyla birlikte Avrupa'nın modern tesisleri arasında yer alan Florya'nın ana sahasının zemininin bugünkü görüntüsü kulüpte görev alan sözde futbol profesyonellerinin ne kadar bilgili ve vizyon sahibi olduklarını gösteriyor. Futbol takımının yatak odası olarak kabul edilen Florya tesislerine bakım yapmaktan aciz olanların, son 2 aydır kar tanesinin düşmediği İstanbul'da şu zeminin hesabını nasıl verecekler, gerçekten büyük bir merak konusu.

A takımda yaşanan sakatlıklar her ne kadar basına "Igor Tudor'un antrenman metodları takıma ağır geldi. Riekerink takımı yazın çalıştırmamış." şeklinde servis edilerek gerek Hırvat hocayı övüp, gerekse Hollandalı teknik adamı yeren haberler yapılsa da işin gerçeğinin böyle olmadığı bu görüntüyle birlikte net bir şekilde karşımıza çıkıyor. Altyapı takımlarının neredeyse tamamının maçlarını oynadığı ana saha aynı zamanda A takımın antrenmanlarında da kullanılıyor. Bir oyuncu grubunun bu zeminde sağlıklı bir şekilde antrenman yapması, bu zeminde mücadele eden altyapı kategorilerinden kaliteli bir oyuncu grubunun çıkmasını beklemek hayalcilikten öte..

Galatasaray'da yaklaşık iki senedir herhangi bir futbol aklının olmadığını yazıp - çizdik. Kulüp yönetimi tamamen aile şirketine dönmüş, eş - dost ilişkisiyle işler yürür vaziyette ve biz bu idari yapılanma (!) altında gerek sportif, gerekse idari başarı bekliyoruz. Şu görüntü karşısında bırakın bir taraftar olarak kızmayı, eleştirmeyi; bir futbol sever olarak utanmaktan başka yapabilecek bir şey elden gelmiyor. Galatasaray'ı bu hale getiren sözde vizyon sahibi özde emici zihniyet utansın.. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.