Dursun Özbek eleştirilere cevap verdi!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, mali tablo nedeniyle gelen eleştirilere sert çıkarken, futbolda bu sezon gelen gidenler karşılaştırıldığında sadece 3.5 milyon euro ekside olduklarını ifade etti. 25 Mart’ta yapılacak Mali Genel Kurul öncesi konuşan Özbek, borç-alacak farkının 1 milyar 189 milyon TL olarak tablolara yansıması nedeniyle yapılan eleştirilere şu yanıtı verdi..

Türkiye’de yaşamıyor musunuz kardeşim! Geçen sene 2.8 olan dolar 3.7’ye gelmiş. Euro aynı şekilde... Bütün sporcularla neredeyse döviz üzerinden anlaşma yapılmış. Yüzde 25 artış bundan kaynaklanıyor. Üstelik 3 hafta sonra yapılacak Mali Genel Kurul kitapçığına Milli Emlak’la yapılan sözleşmeden gelen 342 milyon lira yansıtılmadı. Çünkü 31 Aralık’a kadar olan rakamlar üzerinden tartışıyoruz. O para ise Şubat'ta geldi.

Bu kadar futbolcu almışız. Ancak sattıklarımız da var. Sezon başında herkes en iyi transferi Galatasaray’ın yaptığını söylemiyor muydu? Eren Derdiyok’a kim hayır dedi? Tolga Ciğerci sakatlanana kadar övgüler almıyor muydu? Makine almıyoruz, insan transfer ediyoruz. Bunun sakatlığı var, formsuzluğu var. Kayseri maçını almış olsak bugün bambaşka şeyler konuşuyor olacaktık.

Elini taşın altına sokmayanlar bugün ortaya çıkıyor. Gelinen tablo birilerinin iştahını kabarttı. İnanın sportif başarısızlık en çok beni mutsuz eder. Mali olarak attığımız sağlam temeller meyvelerini verecek. Gün ümitsizliğe ve karamsarlığa kapılma günü değil... Geleceğimiz aydınlık ve tünelin ucundaki ışık görünüyor.

(Milliyet)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.