Ergin Ataman: Blake Schilb ve Emir Preldzic takıma dönebilir..

THY Euroleague'de dün akşam İspanyol devi Real Madrid'i deviren Galatasaray Odeabank'ta başantrenör Ergin Ataman bugün katıldığı NTV Spor'da yayınlanan Parantez programında açıklamalarda bulundu. Canlı yayına telefonla bağlanan deneyimli baş antrenör, istifaya davet edilmelerinin tribündeki bir grubun sabote etme girişimi olduğunu belirtirken; kadro dışı kalan Blake Schilb ve Emir Preldzic hakkında da açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da maalesef Galatasaray’ı sabote etmek isteyen, ortamda provokasyon yaratmak isteyen ve bundan beslenen bir azınlık var. Dün böyle bir grup biz öndeyken dahi yönetimi istifaya çağırdı. Devre arasına yakın bir zamanda da beni istifaya çağırdılar. 500-1000 kişilik bir grup bu. Bunlara en güzel cevabı salondaki 7000-8000 kişiden oluşan gerçek Galatasaray taraftarları verdi. Söz konusu grup şampiyon olduğumuz akşam dahi Eurocup seremonisinde dahi yönetimi istifaya davet etti. Ciddiye almıyoruz dolayısıyla. Bu protestoların aldığımız sonuçlarla bağlantısı olmadığını açık ve net bir biçimde biliyorum. 

Takımlarda kadro dışı kararları anormal değil, olabilir. Schilb ve Emir’in son birkaç maçtır performansı düşük. Sahada da oynamak konusundaki isteksizliklerini belli eden davranışlar içindeler. Antrenmanlarda da vurdumduymaz tavırlar sergiledikleri için böyle bir önlem aldık. İkisi de bizim sözleşmeli oyuncularımız. İlerleyen günlerde yönetim ve kendileriyle görüşürüz, takıma dönebilirler. Sözleşmelerini feshetmedik, takımla bağlantılarını koparmadık. Sadece son dönemdeki isteksizliklerinden ötürü böyle bir önlem aldık. Kadroya dönüşleri mümkün. İki oyuncudan da savunma istedik. Bir iki gün içinde tutumları hakkında savunmalarını verirler. Sonrasında yönetimle beraber değerlendiririz.

Ceza idmanı haberleri doğru. Ancak ceza idmanına katılmadıkları için kadro dışı bırakıldıkları haberleri tamamen spekülasyondur ve asılsızdır. Bazı sıkıntılar oldu, oyuncularla toplantılar da yapıldı. Ama Schilb ve Emir’in kadro dışı kalmasının sebebi bu değil. Zaman zaman büyük hedefleri olan kulüplerde oyuncu-koç ilişkileri gerilebilir. Başarı gelince beraber kutlama yapılır ama sonuçlar kötüyse de olumsuzluklar olabilir. Olması da gerekir. Ancak bu tür hamleler yalnızca Galatasaray’ın ileri gitmesi için kullanılan yöntemlerdir. Oyuncularımla aramda kişisel bir sıkıntı yok. Biz dünkü galibiyetle bu sıkıntıları aştığımızı gösterdik. Dünkü zaferimiz bir karakter göstergesiydi. Play-off’a kalamasak da EuroLeague’de başarısız olduğumuzu düşünmüyorum. Bence bu turnuvaya yakıştık.

Kariyerimle ya da kulüple ilgili kararları tek başıma alamam. Önce Galatasaray yönetimiyle görüşmem gerekir. Bunun için de bahar aylarını (Nisan - Mayıs) aylarını beklemek lazım. O zaman gelecek sezonun planı yapılır. Kulübün henüz bir planı yok. Ben de gelecek sezonla ilgili bir plan yapmadım.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.