Errick McCollum: Kendimi kazanmaya şartladım!

Geçtiğimiz sezon Galatasaray Odeabank ile harika bir sezon geçiren, Eurocup şampiyonluğunun yanında Eurocup normal sezonu MVP'si de olan Errick McCollum, 9 aylık bir Çin arasının ardından Galatasaray Odeabank'a geri döndü. Ayağının tozuyla Eurohoops'a özel açıklamalar yapan McCollum, geri dönüş süreci ve yapmak istedikleri ile ilgili bir çok açıklamada bulundu. MVP'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde.. 

KENDİMİ KAZANMAYA ŞARTLADIM
Sahaya çıktığımda kendimi özel hissettim. Benim için çok özel bir andı. Taraftarların geçtiğimiz yıl yakaladığımız başarıyı unutmadığını gördüm. Benim sıkı mücadele etmemi ve her akşam elimden geleni yapmamı sevdiklerini düşünüyorum. Böylesine güzel bir karşılama almak çok harikaydı. Ben sadece kazanmak istiyorum. Geçtiğimiz sene burada büyük başarılar kazandık ve umarım bu sene de kazanırım. Takım için ne yapmam gerekiyorsa yaparım. Savunma, pozisyon yaratma, skor üretme, ne gerekiyorsa… Ben kendimi sadece kazanmaya şartladım.

GELMEDEN BAŞKA TAKIMLARLA GÖRÜŞTÜM AMA
Birçok takımdan bazı teklifler aldım. Bazı EuroLeague ve EuroCup takımlarından teklifler geldi. Darüşşafaka’yla da birkaç Türk takımıyla da konuştuk. Ama ben Galatasaray’ın benim için en iyi tercih olduğunu düşündüm. Sonuçta bir takıma sezon ortasında katılmak zor bir durum. Savunma setlerini hücum setlerini öğrenmeniz gerekiyor. Nasıl uyum sağlayacağınızı bilemiyorsunuz. Ama ben geçen yıl da buradaydım ve buraya aşinaydım. Başka yerlerde iyi oynayamayacağımı söylemek istemiyorum. Burada kendimi rahat hissediyorum ve durumu biliyordum.

BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM
Çok sıkı çalışıyorum ve yeteneğim olduğunu düşünüyorum. Bazen uygun şartlar olması lazım. Geçmişte NBA’den ilginç teklifler aldım. Geçtiğimiz yıl Galatasaray’a gelmeden önce de NBA takımlarından teklifler almıştım. Ama ben tam garanti kontrat istiyordum ve bundan daha azına gitmek istemedim. Bu yüzden de buradayım. Burada olmaktan dolayı da mutluyum. Buradaki basketbol seviyesi de oldukça yüksek. Her hafta %100’ünüzü vermelisiniz. Bence bu baskı güzel çünkü sizin daha iyi olmanızı sağlıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.