EC Women | Yarı finaldeyiz!

Eurocup Women'da ilk yenilgisini geçtiğimiz hafta Slovakya deplasmanında oynadığı çeyrek finalin ilk maçında Good Angels Kosice karşılaşmasında alan Galatasaray kadın basketbol takımı yarı final vizesi için sahaya çıktı. Rakibi karşısında en az 10 sayılık galibiyete ihtiyacı olan Marina Maljkovic'in öğrencileri, ilk yarısını 44-33 önde tamamladığı karşılaşmadan 82-66'lık galibiyetle ayrılarak adını son dört takım arasına yazdırdı.

Anadolu Efes'in bu akşam evinde oynayacağı THY Euroleague karşılaşması nedeniyle saat 16:00'da oynanılan karşılaşmada tribünlerde az sayıda taraftar bulunurken, armanın peşinde salona giden taraftarlarımız oldukça güzel bir atmosfer oluşturdu. Sarayın Sultanları karşılaşmaya Işıl Alben - Morriah Jefferson - Deniz Çolakoğlu - Maria Papova ve Ashley Paris beşiyle çıkarken mücadele karşılıklı sayılarla başladı. Karşılaşmada ilkçeyreğin dördüncü dakikası geride kalırken Sarayın Sultanları'nın 9-4'lük üstünlüğü bulunuyordu. Jefferson'ın peşpeşe attığı sayılarla Sarayın Sultanları, ilk çeyreğin bitimine 02:28 kala farkı 10 sayıya kadar çıkarttı: 18-8. Kalan sürede iki ekipte savunmada sertliği arttırırken ilk çeyrek Galatasaray'ın 20-11'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başladı ve çeyreğin üçüncü dakikası geride kalırken Galatasaray'ın 7 sayılık üstünlüğü bulunuyordu: 24-17. Devrenin bitimine 03:42 kala Sarayın Sultanları farkı 10'a çıkarttı ve Good Angels Kosice molası geldi: 31-21. Mola sonrası hücumdaki etkinliği daha da yükselen Galatasaray, ilk yarıyı 11 sayılık farkla önce kapattı: 44-33. 

İkinci yarıya Good Angels Kosice 6-0'lık bir seriyle başladı ve koçumuz Marina Maljkovic mola istedi: 44-38. Mola sonrası hücumda etkinliği yükselen Sarayın Sultanları ikinci çeyreğin bitimine 02:27 kala farkı 11'e yükseltti: 53-42. Kalan sürede de farkı muhafaza eden Sarayın Sultanları üçüncü çeyreğin sonunda rakibine 13 sayılık fark oluşturdu: 60-47. Karşılaşmanın final periyoduna 13 sayılık avantajla giren takımımız, çeyreğin başında rakibine 7-0'lık seriyle bir sürpriz yaptı ve farkı 20 sayıya çekti. Hücumda ritmini iyice yükselten Galatasaray kadın basketbol takımı, bitime 6 dakika kala farkı 24 sayıya çekerken Slovakya temsilcisi molasına başvurdu. Mola dönüşünde de kontrolü elden bırakmayan Marina Maljkovic'in öğrencileri hücumda Ashley Paris önderliğinde rakibi karşısnda üstünlüğünü sürdürdü ve karşılaşmadan 82-66'lık galibiyetle ayrılarak Eurocup Women'da adını yarı finale yazdırdı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.