KBL | Sarayın Sultanları'ndan Rahat Galibiyet...

Geçtiğimiz hafta içerisinde Yakın Doğu Üniversitesi'ne 81-68 mağlup olarak Eurocup'a veda eden Galatasaray kadın basketbol takımımız, Bilyoner Kadınlar Basketbol Ligi'nde deplasmanda Adana ASKİ ile karşılaştı. Karşılaşmada Işıl Alben oynamazken, yabancı sınırına takılan isim Astou Traore yerine Yvonne Anderson süre aldı.

Karşılaşmaya Yvonne Anderson - Moriah Jefferson - Pınar Demirok - Maryia Papova - Kristine Vitola beşiyle başlayan takımımız ilk sayılarını Moriah Jefferson ile bulurken karşılaşmanın ilk dakikası 2-1 üstünlüğümüzle geçildi. Maryia Papova iki dakikada iki faul yapına yerine Cansu Köksal dahil oldu. Hücumda Moriah Jefferson ile sayılar bulan takımımız, ilk çeyreğin son 3 dakikasına ise 12-12 eşitlikle girildi. Aldığı hücum ribaundlarını değerlendiremeyen Sarayın Sultanları, ilk çeyreği ise 16-18 geride geçti. İkinci çeyrekte topu daha iyi paylaşan takımımız, bulduğu 7-0'lık seriyle 27-25 öne geçti ve ilk yarının bitimine 7 dakika kala rakibine molayı aldırdı. Adana ASKİ'de Ezgi Manlacı bulduğu 8 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, bulduğu üçlükle de takımını 27-28 öne geçirdi. Son 4 dakikaya 32-28 önde giren takımımız, 2 dakikada 4-0'lık seri yiyince durum 32-32'ye geldi. Anderson'un basket faulüyle üstünlüğü tekrar ele alan Sarayın Sultanları ilk yarıyı ise 39-32 önde kapattı.

İkinci yarıya da Yvonne Anderson - Moriah Jefferson - Pınar Demirok - Maryia Papova - Kristine Vitola beşiyle başlayan Galatasaray, ilk 2 dakikada skor üretemezken bu 2 dakika takımımızın 39-34'lük üstünlüğüyle geçildi. Karşılaşmanın ikinci yarısında 2 takım da hücumda üretkenlikten uzak bir görüntü çizerken takımımızın ilk sayısı Moriah Jefferson'un faul çizgisinden bulduğu basketle geldi. İkinci yarının son 5 dakikasına 40-39 önde giren takımımız, Anderson'un faul atışlarıyla farkı 3'e çıkardı. İkinci yarıdaki ilk iç saha basketini üçüncü çeyreğin bitimine 4 buçuk dakika kala bulan takımımız, Pınar'ın da basketiyle durumu 46-39'a getirdi. Çeyreğin son 2 dakikasına 48-43 önde giren takımımız, hücumda Jefferson-Anderson ikilisiyle etkili olurken Vitola'nın basketiyle farkı çift hanelere taşıdı. Üçüncü çeyreği ise takımımız 55-45 önde geçti. Son çeyreğe Deniz Çolakoğlu'nun basketiyle başlayan Sarayın Sultanları, çeyreğin ilk dakikasını 59-49 önde geçti. Papova'nın basketiyle farkı 14'e kadar çıkaran takımımız, maçın son 5 dakikasına ise 65-51 önde girdi. Son çeyrekte rahat bir oyun ortaya koyan Sarayın Sultanları, son 3 dakikaya da 69-55 önde girdi. Papova'nın üç sayılık basketiyle farkı 20'ye kadar çıkaran takımımız, karşılaşmadan ise 80-56'lık skorla galip ayrılarak ligdeki 16. galibiyetini aldı.

Takımımızın istatistikleri ise şu şekilde oluştu...
Yvonne Anderson: 18 sayı, 10 ribaund, 3 asist
Moriah Jefferson: 16 sayı, 5 ribaund, 5 asist
Kristine Vitola: 14 sayı, 12 ribaund, 3 asist
Cansu Köksal: 10 sayı, 4 ribaund, 1 asist
Pınar Demirok: 9 sayı, 3 raibund, 1 asist
Maryia Papova: 7 sayı, 2 ribaund
Deniz Çolakoğlu: 4 sayı, 1 ribaund, 1 asist
İnci Güçlü: 2 sayı, 1 ribaund
İrem Naz Topuz: 3 ribaund, 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.