Marina Maljkovic: YDU kupanın favorisi ama onları yenmeliyiz..

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Marina Maljkovic, Eurocup yarı finalinde karşılaşacakları Yakın Doğu Üniversitesi'nin şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olduğunu söyledi. Sırp başantrenör, sezon başında Avrupa Kupası'nda hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu dile getirerek, "Buralara kadar gelebileceğimizi kimse hayal etmiyordu. Galatasaray olarak çok önemli bir yerdeyiz. Bunun değerini bilmek gerekiyor." dedi.

Yarı finaldeki rakipleri Yakın Doğu Üniversitesi'nin çok güçlü bir ekip olduğunu vurgulayan Marina Maljkovic, "Rakibimiz Yakın Doğu Üniversitesi bu kupada favori. Yarı finalde yapacağımız maçlar kolay olmayacak. Onlarla ikisi ligde, birisi Türkiye Kupası'nda olmak üzere yaptığımız üç maçı da kaybettik. Saha dışında konuşacak çok fazla bir şey yok. Saha içinde çok iyi çalışıp, zekice oynayarak onları yenmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Maljkovic, Avrupa Kupası yarı finalinde 4 Türk takımının mücadele edeceğini hatırlatarak, şunları kaydetti.. "Türkiye'yi tercih ederken, bu ligin ne kadar zor olduğunu biliyordum. Ligde çok fazla yabancı antrenör yok. Ben yabancı bir çalıştırıcı olarak kendimi çok şanslı görüyorum. İlk defa Avrupa Kupası yarı finalinde 4 Türk takımı mücadele edecek. Takımımın buna dahil olması da beni ayrıca gururlandırıyor. Galatasaray'ın bu seneki değişiminde yer almayı istedim. Türkiye liginde her maç çok farklı oluyor. Bu da lige ayrı bir heyecan katıyor."

Marina Maljkovic, Galatasaray'ın bütçesinin geçen yıllara göre düşük olduğunu vurgulayarak, "Geldiğimde bu sene bütçenin çok düşük olacağı söylenmişti. Bu konuda hiçbir zaman yalan söylemediler. Oyuncu seçimlerini de tamamen kendi tercihime göre yaptım. Hiçbir zaman kulüp bana farklı sunumlarda bulunmadı." ifadelerini kullandı. Sezon başında Galatasaray ile bir yıllık sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Maljkovic, "Devam edip etmeme konusunu sezon sonunda oturup karar vereceğiz. Öncelikle ligi ve Avrupa Kupası'nı en iyi şekilde bitirmeye çalışacağız. İleriye yönelik çok uzun planlar yapmıyorum ancak Türkiye ve Galatasaray'da olmaktan çok mutluyum." diye görüş belirtti.

(Basket Dergisi)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.