ÖZEL | Genel Kurul öncesi görüşler..

Geçtiğimiz günlerde sabaha karşı kulüp üyelerine mesaj ile bildirilen mali raporların ardından Galatasaray Genel Kurulu'na sayılı günler kala, ortaya çıkan bilanço nedeniyle Dursun Özbek ve yönetimi her geçen gün sert şekilde eleştirilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıla oranla gelirlerin %22 azaldığı ortamda giderlerin %43 oranında artması hiç kuşkusuz bunun en büyük sebeplerinden biri.. 25 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan Genel Kurul öncesinde kulübümüzün değerli isimlerinden görüş aldık.

Ahmet Özdoğan
Yönetim sınıfta kaldı. Sportif başarısızlık ve mali çöküntü ortada. Vizyon yok, hedef yok, sportif akıl yok ama başkan çok çalışıyor! Ya çalışmasaydı?

Mustafa Cengiz
Dursun Bey'i mali sorumlu olduğu Duygun Yarsuvat dönemini de katarak iki yıllık değerlendirmek gerekiyor. Bu iki yıllık süre içerisinde Dursun Özbek'e sorulacak damar soru Galatasaray'ı dibe vurup - vurdurmadığıdır. Şikayet ettiği finansal borçları kendi döneminde 430milyon TL'den yaklaşık 2 katına çıkartarak 780milyon TL'e; teminat ve ipotekleri, temlikleri ise Riva ve Florya'yı da katarsak 900milyon TL'den yaklaşık 3 katı olan 2.7milyar TL'e çıkartmıştır. Bütçe hedefinden gerçekleşen sapma oranı %40'dır, ki bütçe aşımı yöneticilerin mali sorumluluğundadır dediği için bu farkı ödemesini beklemek hakkımızdır. Faizden şikayetçi olan Dursun Bey, kendi döneminde %28-30'la faizle borç almış ve Riva projesini temlik ederek 166milyon TL komisyon olarak ödeyip gelecek nesillerin rızkını bankalara kırdırmıştır. 1 yıl içerisinde bitecek dediği otel inşaatı 3.yılına girmiş ve vaadettiği yıllık 5 milyon dolar net geliri 2 yıllık gelir vaad hanesine yazılmıştır. Dursun Özbek yönetimi tarihimizin en başarısız yönetimi olma yolunda dev adımlarla yürümektedir.

Teoman Kadıoğlu
Bir yıl önce Galatasaray Düşünce Derneği olarak yaptığımız değerlendirmede yönetimlerin mali açıdan ibrası için "sürdürülebilir finansal yönetim" kriterini ortaya koymuştuk. Maalesef son bir yılın analizi bu kriterin tutturulamadığını ortaya koyuyor. Ayrıca, sportif ve idari açılardan da başkanın tüm iyiniyetli ve yoğun çabalarına rağmen Galatasaray'ın marka değerine uygun yonetilemediğini görüyoruz. Galatasaray'da köklü bir tüzük reformu ile üye alımı, üyeliğin sürdürülmesi ve yöneticilik kriterleri en kısa zamanda değiştirilmelidir, aksi taktirde Galatasarayımızın geleceğinden endişeliyim.

Ali Güvenç Kiraz
Mali yönden 2016 yılı içerisinde denk bütçe taahhüdünde bulunan yönetim maalesef giderlerde beklenenin üstünde gelirlerde ise beklenenin ciddi oranda altında kalmıştır. Sportif başarısızlığın ardından gelen idari hatalarda Galatasaray markasının erozyona uğramasına ve güç kaybetmesine sebebiyet vermiştir. Yönetim Kurulu aldığı kararları uygulanamayan ve verdiği sözleri tutmayan bir yönetim kurulu olarak anılacaktır. Bu da 2011-2014 dönemi arasında oluşan pozitif algının yok olmasını sağlamıştır. Yönetim Kurulu mali ve idari yönden 2003-2011 döneminde yaşanan negatif süreçten daha kötü bir tabloyu önümüze koymuştur.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.