Rakamların dilinden Gençlerbirliği karşılaşması..

Süper Lig'de evinde oynadığı Gençlerbirliği karşılaşmasında son dakikada Selçuk İnan'ın frikik golüyle sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray zirvedeki yarıştan kopmamak için direnmeye devam etti. Igor Tudor'un cezası nedeniyle tribünden izlediği karşılaşmada öne çıkan istatistikler şu şekilde..

0.34: Karşılaşmanın 34.saniyesinde Gençlerbirliği adına fileleri havalandıran Khalili, geride kalan 24 hafta sonunda ligdeki en erken golü kaydeden isim oldu.

2: Fernando Muslera karşılaşmanın 67.dakikasında Serdar Gürler'in kullandığı penaltı vuruşunda gole izin vermedi. Uruguaylı kaleci bu sezon ligde 2.kez penaltı kurtarmış oldu.

3: Galatasaray dün akşam 90. dakikada Selçuk İnan'ın frikik golüyle 3 puana ulaşırken, bu sezon ligde 3.kez son dakika golüyle kazandı. Tudor'un öğrencileri daha önce KDÇ Karabükspor ve Antalyaspor karşısında Eren Derdiyok'un son dakika golleriyle sahadan mutlu ayrılmıştı.

4: Selçuk İnan dün akşam oynanılan maçla birlikte Gençlerbirliği karşısında ligde oynadığı son 4 maçta 4 gole doğrudan etki etti; 3 gol, 1 asist.

5: Ali Sami Yen Arena'da rakibi karşısında son dakikada galibiyete uzanan Galatasaray, rakibinin deplasmanda galibiyet hasretini 5 maça çıkarttı.

6: Gençlerbirliği karşısında oldukça etkili bir hücum performansı ortaya koyan Galatasaray, maç boyunca 6 kez köşe vuruşu kullandı.

7: Galatasaray'ın genç savunmacısı Ahmet Çalık, dün akşam oynanılan karşılaşmada 7 kez ikili mücadeleye girdi ve bunların 5'ini kazandı. Kendi ceza sahasından 7 kez top uzaklaştıran genç oyuncu, 2 kez top kapma girişiminde bulunurken bunların tamamını kazandı.

8: Bruma'nın yokluğunda ilk 11'de şans bulan ve 90 dakika sahada kalan Garry Rodrigues dün akşam 8 kez çalım denemesinde bulunurken, bunların 7'sinde rakiplerini ekarte etti. Sol kanatta etkili bir performans sergileyen Rodrigues, takımımızın attığı 2 golde de pay sahibi oldu.

11: Selçuk İnan son iki sezonda ligde attığı 15 golün 11'ini duran toptan kaydetti; 8 penaltı, 3 frikik.

12: Karşılaşmanın son dakikasında frikik golüyle 3 puanı getiren Selçuk İnan, sarı - kırmızılı forma altında 12.frikik golünü kaydetti.

13: Tudor'un öğrencileri maç boyunca rakip kaleye 13 şut atarken, bunların 9'unda isabet sağladı. Bu şutların 4'ü ceza sahası dışından olurken, 9'u ceza sahası içerisindeydi.

22: İlk yarıda rakip kaleyi adeta abluka altına alan Igor Tudor'un öğrencileri, maçın genelinde rakip ceza sahasına 22 orta açarken bu girişimlerin 6'sı isabetli oldu.

32: Lukas Podolski karşılaşmada attığı golle Galatasaray kariyerinde 32.golünü kaydetti.

40: Galatasaray kulüp tarihinde son olarak 1976-77 sezonunda üstüste iki lig maçından 3-2'lik galibiyetle ayrılmıştı. 1976/77 sezonunda Giresunspor ve Zonguldakspor karşısında sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılılar 40 yıl sonra bu istatistiği tekrarlamış (Antalyaspor ve Gençlerbirliği) oldu.

%49.5: Gençlerbirliği karşısında oyuncularımız girdiği ikili mücadelelerin %49.5'inde topu kazanan taraf oldu.

%66: Galatasaray'ın maç boyunca rakibi karşısında topla oynama oranı %66 olurken, Tudor'un öğrencileri ilk yarıda rakibi karşısında %78 gibi bir orana ulaştı.

486: Galatasaray takım halinde dün akşam oynanılan karşılaşmada 486 isabetli pas yaptı. 

11.256: Ali Sami Yen Arena'da yer alan taraftar sayısı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.