STSL | Igor Tudor yönetiminde ilk galibiyet..

Süper Lig'de son 3 maçtır galibiyete hasret olan Galatasaray, ligin 23.haftasında Antalyaspor ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında 2-0 öne geçmesine karşın 2-2'lik beraberliğe engel olamayan Igor Tudor'un öğrencileri, karşılaşmanın son dakikasında Eren Derdiyok'un golüyle sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Bruma'nın ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldığı karşılaşmada sahadan 3 puanla uzanan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor karşılaşmanın ilk yarısında tribüne gönderilirken, Hırvat teknik adam sarı-kırmızılı takım altında ilk galibiyetini elde etti.

Takımımız karşılaşmaya Muslera, Semih, Chedjou, Ahmet, Carole, Tolga, Selçuk, Yasin, Josue, Bruma, Eren Derdiyok onbiriyle çıktı. Igor Tudor yönetiminde ilk galibiyetini almak isteyen takımımız, karşılaşmaya istekli başladı. Takımımız henüz 2.dakikada Bruma'nın pasında Josue ile gol yaklaştı. 7.dakikada Semih Kaya'nın yaptığı hatadan dolayı kalesinde önemli bir tehlike yaşadı. 23..dakikada deplasman golcümüz Bruma-Josue ile verkaça girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlarla buluşturarak skoru 1-0'a getirdi. 33.dakikada tartışılacak bir kararla teknik direktörümüz Igor Tudor tribüne yollandı. 35.dakikada ise Eren Derdiyok ceza sahası dışından enfes bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi. 41.dakikada Bruma ile rakip kalede tehlike yaratan takımımız, bu pozisyonda Bruma'nın pas veremeyince sonuç bulamadı. İlk yarının sonunda 43.dakikada Chedjou'nun yaptığı büyük hatada M'billa Muslera ile karşı karşıya kaldı ve yaptığı vuruşla skoru 2-1'e getirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarıya başında 49.dakikada Chico'nun kramponu Carole'un suratına gelince Fransız sol bek zor anlar yaşadı. 53.dakikada sağ kanattan etkili gelen Antalyaspor,  Danilo'nun içeriye çevirdiği pozisyonda Deniz Kadah ile golü buldu ve skoru 2-2'ye getirdi. 63.dakikada Yasin'in ortasında Bruma ile gol çok yaklaşan takımımız, bu pozisyonda direği aşamadı. Antalyaspor 80.dakikada Danilo ile etkili geldi, bu pozisyonda Semih topu çizgiden çıkardı. 83.dakikada Bruma'nın gördüğü 2.sarı kart sonrası 10 kişi kalan takımımız, 90+4'de duran toptan Selçuk'un yaptığı ortada Eren Derdiyok'un kafa vuruşuyla 3-2 öne geçti ve Igor Tudor yönetiminde ilk galibiyetini almış oldu.

Öncelikle hakemle başlayalım. Her hafta emeği gasp edilen Galatasaray, bu hafta da bir hakem rezaletiyle karşılaştı. Özellikle en dikkat çekeni Bruma'ya çıkan kartlar ve Tudor'un atılmasıydı. Rakiplerimizin teknik direktörleri her hafta hakemlere itiraz ederken atamayanlar, Tudor'u atmak için adeta fırsat kolladı. Karabük maçında aleyhimize verilen penaltı, Kayserispor maçında verilmeyen gol ve penaltı, Rizespor maçında verilmeyen golümüz, Beşiktaş maçında verilmeyen penaltımız ve bu hafta olanlar. Yakın geçmişteki oynanan maçların tamamında skandal hatalar yapılırken, Galatasaray'ın emeği gasp ederirken Galatasaray yönetimini buna tepkisi ''Artık bunlara alışmamız lazım.'' ve ''Vicdanın sızlamıyor mu Ali abi?'' oluyor. Galatasaray emeğini savunamayan bu basiretsizler ordusu, Galatasaray itibarını her geçen gün düşüyor. Galatasaray'ın emeğini savunması gerekenler, emek hırsızlığını engellemek yerine ''Bunlara alışmamız lazım.'' demek gibi saçmalıklara başvuruyor. Galatasaray'da yönetici olduğunu unutanlar, Galatasaray'ın emeğini savunması gerekenler bunu yapmayıp federasyonda çalışan Ali Dürüst'e ''Vicdanın sızlamıyor mu?'' diyerek ondan bir medet umuyorlar. Beyler Galatasaray'ın haklarının savunulmasını siz yapamayacaksınız -ki yapamıyorsunuz, yapmıyorsunu- başkalarından medet umacaksanız o koltukta oturmanıza da gerek yok. Mevcut yönetim Galatasaray'ın haklarını savunmaktan aciztir. Mevcut yönetim Galatasaray taraftarına başarıyı unuttulmuştur ve bundan daha da kötüsü mevcut yönetim insanların Galatasaray markasının büyüklüğünü unuttulmuştur. İşte Duygun Yarsuvat'ın deyimiyle ''elitlerin'' Galatasaray'a reva gördüğü yönetim böyle bir yönetim. Basiretsizler ordusuna açık çağrımızdır İstifa edin beyler.

Sezon başından beri 4-2-3-1 oynayan takımımız Igor Tudor'un gelişiyle 3-4-3'e döndü. Savunma tarafına bakarsak Beşiktaş maçındaki ve Antalyaspor maçının ilkyarıdasındaki savunma daha derli, topluydu. Hücum kısmına geçersek bilindiği üzere takımımızın sezon başından beri hücum planı sadece Bruma ve Sneijder üzerine kuruluydu. Antalyaspor karşısında Sneijder yokken takımın hücumdaki etkinliği beklediğimden iyiydi. Kısacası Tudor'la yavaş yavaş gelişmeye başladığımızı düşünüyorum. Bunun dışında ilk yarıda skorunda verdiği avantajla oyun tamamen kontrolümüzdeyken önce Bruma ile skoru 3-0'a getirme şansını değerlendiremedik ve devamında Chedjou bildiğimiz hatalarından birini yapınca skor 2-1'e geldi. Bir stoper düşünün oynadığı neredeyse her karşılaşmada çok önemli hatalar yapsın. Chedjou tam olarak böyle birisi. Bazı insanların ısrarla övmesine rağmen Chedjou inanılmaz hatalar yapıyor. İyi oynadı dediğimiz Rize deplasmanında bile inanılmaz hatalar yapmıştı. Antalyaspor karşısında yaptığı hatayla da Galatasaray'ın stoperi olmadığını kanıtladı.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.