STSL | Zirve takibi..

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta oynadığı Antalyaspor karşılaşmasından galibiyetle ayrılarak 3 maç aradan sonra galibiyetle tanışan Galatasaray, ligin 24.haftasında Gençlerbirliği'ni evinde konuk edecek. Antalya deplasmanında hakem tarafından tribüne gönderilen ve 1 maç ceza alan Igor Tudor'un yedek kulübesinde olmayacağı karşılaşmada takımımızda kırmızı kart cezalısı Bruma'nın yanı sıra, sakatlıkları devam eden Nigel de Jong ve Serdar Aziz forma giyemeyecek. 11 Mart Cumartesi akşamı Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek.

SÜPER LİG: 3 MAÇ SONRA..
Süper Lig'de geçtiğimiz hafta oynadığı Antalyaspor karşılaşmasında 2-0 öne geçmesine karşın rakibinin 2-2'lik beraberliği yakalamasına engel olamayan Galatasaray, karşılaşmanın son dakikalarında Eren Derdiyok'un kafa golüyle sahadan 2-3'lük galibiyetle ayrılarak 3 puana uzanmıştı. Bu galibiyetle birlikte ligdeki 3 maçlık (Kayseri, Çaykur Rize ve Beşiktaş) suskunluğunu sonlandıran Igor Tudor'un öğrencileri, aynı zamanda Hırvat teknik adama da ilk galibiyet sevincini yaşatmıştı. Antalya deplasmanında karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık tarafından Igor Tudor tribüne gönderilirken, karşılaşmanın 84.dakikasında Bruma ikinci sarı karttan oyun dışında kalmıştı.

SON 10 MAÇTA 5 GALİBİYET
Takımımız Gençlerbirliği ile Süper Lig'de 91 kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 50'sini kazanmayı başaran takımımız, 21'sinden ise mağlup ayrıldı. İki takım arasında oynana son 10 karşılaşmada ise takımımız 5 kez galip gelirken, 4 karşılaşmada rakibiyle berabere kaldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 17 gol atan takımımız, kalesinde ise 9 gol gördü. Öte yandan takımımız Gençlerbirliğine karşı kendi sahasında oynadığı 45 maçın 30'unu kazanırken sahadan 8 beraberlik ve 7 mağlubiyetle ayrıldı. Sahasında oynadığı son 2 maçı kaybeden takımımız, Ali Sami Yen Arena'da üst üste 3 maç kaybetmedi. Bunun yanı sıra rakibimiz Gençlerbirliği ise deplasmanda oynadığı son dört maçı kaybetti. Bu maçlarda gol atamayan Gençlerbirliği kalesinde toplam 10 gol gördü.

Süper Lig'in ilk yarısında kırmızı-siyahlı rakibine deplasmanda konuk olan takımımız Armindo Bruma'nın golüyle sahadan 1-0 galip ayrılmış ve 3 puanı hanesine yazdırmıştı.

AHMET ÇALIK: ALTYAPIDAN KAPTANLIĞA..
Devre arasında Gençlerbirliği'nden transfer ettiğimiz savunma oyuncusu Ahmet Çalık için bu hafta oynanacak olan karşılaşma kuşkusuz özel bir akşam olacak. Çocuk yaştan itibaren Ankara temsilcisinin altyapısında forma giyen ve 17 yaşında A takıma yükselen, gösterdiği başarılı performans sonrasında genç yaşta kaptanlık bandını koluna takan Ahmet Çalık, teknik direktör Igor Tudor'un görev vermesi halinde kariyerinde ilk kez Gençlerbirliği'ne rakip olarak sahaya çıkacak. Ligin en iyi hava hakimiyetine sahip stoperleri arasında gösterilen genç oyuncu, geçtiğimiz hafta oynanılan Antalyaspor karşılaşmasında savunmadan hücum bölgesine en isabetli pas yapan isim olarak dikkat çekmişti.

PALABIYIK'TAN SONRA AYDINUS..
2013-14 sezonunun 24.haftasında takımımın Akhisar ile karşılaştığı mücadeleyi de yöneten Fırat Aydınus, bu karşılaşmada futbolcumuz Melo'ya küfür etmişti. Fırat Aydınus, bugüne kadar 39 kez takımımızın resmi ve özel maçlarında görev aldı. Bu karşılaşmaların 19'unda takımımız galip gelirken, Aydınus yönetimindeki 9 maçımız berabere bitti. Ayrıca bu küfür eden hakemi yönettiği son 6 karşılaşmada takımımız sadece 1 kez galip gelmeyi başardı. Antalyaspor karşılaşmasına geçmişte Fatih Terim, Ümit Davala ve Hasan Şaş'ı atan tetikçi Ali Palabıyık'ı gönderip Tudor'un ceza almasına sebep olanlar bu hafta da geçmişte futbolcumuza küfür eden ahlaksız bir hakemi yolladılar. 2 sezondur hakemler tarafından doğranan, özellikle son 5 haftada adeta planlı bir şekilde emeği gasp edilen takımımızın, bu ahlaksız hakeme de dikkat etmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.