Bir Fikstür Bilmecesi!

Venüs Sultanlar Ligi'nde finale kalan Galatasaray Kadın Voleybol Takımı'nın Fenerbahçe ile oynayacağı final maçlarının fikstürü açıklandı. Fenerbahçe'nin ligi bizden daha üst sırada bitirdiği için ev sahibi avantajını aldığı seride en fazla 5 maç oynanacak. 3 galibiyeti ilk gören takımın şampiyonluğu göğüsleyeceği final etabında Türkiye Voleybol Federasyonu'nun açıklamış olduğu fikstür bende biraz soru işaretleri yarattı.

Fikstüre bir göz atalım;

1.Maç | 27 Nisan Perşembe, 18:00 - Fenerbahçe vs Galatasaray
2.Maç | 29 Nisan Cumartesi, 16:00 - Fenerbahçe vs Galatasaray
3.Maç | 2 Mayıs Salı, 18:00 - Galatasaray vs Fenerbahçe
4.Maç | 4 Mayıs Perşembe, 18:00 - Galatasaray vs Fenerbahçe*
5.Maç | 7 Mayıs Pazar, 16:00 - Fenerbahçe vs Galatasaray*

Yazının başında da belirttiğim gibi Fenerbahçe ligi bizden daha üst sırada bitirdiği için ilk iki maçı deplasmanda oynamak zorunda kalıyoruz. Bu da çok ciddi bir dezavantaj yaratıyor. Fakat burada problem avantaj veya dezavantaj değil. Oynanacak maçların saatleri.

Tarihte bir Galatasaray-Fenerbahçe finali olmuş mudur bilmiyorum fakat son 10 yıllık dönemde böyle bir finale rastlamadık. Bu zannedersem taraftarlarca en fazla ilgiyi çekecek olan final olacak. Böyle bir durumda TVF'nin maçları saat 6'ya koyması beni şaşırtmadı. Fakat bu gibi durumlarda hiçbir zaman esneklik sağlamayan TVF'nin daha yapıcı olması gerekirdi. Bir çok insanın mesai saatinin 5:30 veya 6:00'da bittiğini düşünürsek seride oynanacak ilk üç maçın ikisinde sadece sınırlı sayıda taraftar takımlarına destek verecek. Bu saat durumu iki takımı da, özellikle Galatasaray'ı daha fazla olacak şekilde etkileyecek. Bizim dezavantajımız da burada başlıyor.

Tarihinde ilk defa şampiyonluğa bu kadar yaklaşan takımımız ev sahibi oynayacağı iki maçı da hafta içinde ve saat 6'da oynayacak. Serinin 5 maç olacağını düşündüğümüz takdirde Fenerbahçe ev sahibi olduğu iki maçı hafta sonu kabul edilebilir bir saatte oynuyor olacak. Bu durum hiç de hoş karşılayabileceğimiz bir durum değil. TVF yine her zamanki tavrını takınarak bu tarz bir eşleşmeye önem göstermiyor. Sezon içinde Avrupa kupasından döner dönmez lig maçı oynamak durumunda kaldığımız gibi final etabında da rakip bizden daha kuvvetli ve TVF ile ilişkileri daha iyi olduğu zaman bu şekilde ev sahibi olacağınız maçları hafta içi ve mesai saati içinde oynamak durumunda kalıyorsunuz! Bu durumu şiddetle kınadığımızı FCNBlog olarak belirtmek isteriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.