Dursun Özbek'ten gündeme özel açıklamalar..

Galatasaray başkanı Dursun Özbek, bugün sabah saatlerinde CNN Türk'te yayınlanan programa konuk oldu. Türk sporunda dostluğun birinci planda olması gerektiğini belirten Dursun Özbek, gelecek sezon Avrupa'da yarışmacı bir takım oluşturmak istediklerini belirtti. Büyük transferler yapmak zorunda olmadıklarını belirten Özbek, ayrıca basketbol şubesinin gelecek sezon bütçesinin düşürüleceğini dile getirdi. Dursun Özbek'in açıklamalarının tamamı şu şekilde..

AVRUPA'DAKİ BAŞARILAR ÇOK ÖNEMLİ..
Büyük transfer yapmayacağız, küçüleceğiz diye bir şey yok. Sportif açıdan bakarsak futbol ekonomisi korkunç boyutlara geldi. Dünya yıldızlarının bonservis beldellerine bakın. Biz Avrupa'da mücaele edecek takımı kurmak zorundayız. Türkiye'de bazı paralar çok yüksek. Avrupa pazarında bu paralar son derece küçük kalmakta. Pazardaki rakamlar belli bir ivme kazanıyor. Ödenen paraların daha aşağı gelmesi gerekiyor. Sadece Süper Lig'de oynamıyoruz. Avrupa'da mücadele edecek bir kadro kurmanız gerekiyor. Bence Türkiye'den ziyade, Türk takımlarının Avrupa'da kazandığı, kazanacağı başarılar çok daha önemli.

TÜRK SPORUNDA DOSTLUK ÖNE ÇIKMALI..
Türk sporunda dostluğun birinci husus olması gerekiyor. Gereksiz kavgaların sporu ethilediğini, gerilimlerin tribün terörünü desteklediğini düşünüyorum. Hiçbir zaman kimseyle kırgın dargın tarafım olmadı, buna niyetim yok. Aziz Bey ile tesadüfen yan yana geldik. Ben de seve seve Aziz Bey ile tokalaştım. Galatasaray ile Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük iki kulübü. Türk sporuna hizmet etmek için buradayız. Kavga ederek bir yere varamayız. En çetin rekabet sahada olur. Saha dışında bundan arınmak lazım. Kulüp başkanları duruşları ve söylemleri ile katkı verebilir. Büyük kulüpler Türkiye'nin mozağini teşkil ediyor. Bizim kendi içimizde kavgalı olmamamız lazım. Ben gerilimden yana değilim, o niyette değilim. Sporun içinde kavga, düşmanlık... Böyle bir şey var mı? Barşı kardeşliği destekleyen en büyük unsur olması lazım sporun. Oradaki diziliş rastgele bir diziliş. Dikkatimi çeken ir husus yoktu. Zorakilik telaffuz etmemek lazım. Katılmazdıki, gitmezdik zorakilik olsa. Bu tip görüntüleri sergilememiz lazım.

SPORCULARIN, ANTRENÖRLERİN YANINDA OLMAK LAZIM..
Sporcularımız var, yönetim kurulu var, genel kurul var, taraftarlarımız var. Ergin Ataman da bu camianın evladıdır.. Galatasaray ailesinin bir parçasıdır.Aile bundan ibaret. Aile içindeki çekişmeler kulübe zarar veriyor.  Dün mesela kadın basketbolda Fenerbahçe'yi farklı yendik. O gün taraftarlar sporcular ile bütünleşmişti. Bu bütünleşme olunca netice ortada. Galatasaray taraftarının bu görüntüyü sergilemesi lazım. Birbirimizle niye uğraşıyoruz ki? Takımı küme düşerken alkışlıyorlar başka yerlerde.

Bizim müsabaka esnasında bütünleşmemiz lazım. Taraftarlarımızın son saniyeye kadar sporcularımızı teşvik etmesi, cesaretlendirmesi lazım. Maçın başından sonuna kadar pozitif anlamdan tezahürat yapmamız lazım. Herkes Galatasaray'ın başarısı istiyorsa; herkesin görevi bu. Yönetimlerin de elinden gelenin en iyisini yapması lazım. Sahada sporcularımızı teşvik etmek, cesaretlendirmek lazım. Bunun dışındakileri kabul etmiyorum. Taraftarın oraya geliş sebebi, sporcuyu desteklemek olmalı. Aksi bir tezahürat yapıyorsan Galatasaray taraftarı değilsin sen.

İyi günde, kötü günde sporcunun yanında olmak lazım. İyi günde Galatasaray taraftarıyım kötü günde değilim. Böyle bir şey var mı? Galatasaraylılık doğuştan gelen, genlerde olan bir şey. Sonuçlar iyi gitmiyorsa çullanalım diye bir şey olur mu? Taraftarın desteğine çok daha fazla ihtiyacımız var. Sportif performans, mali yapının düzenlenmesi gibi birçok konuyla ilgileniyoruz, ve taraftarın desteğine ihtiyacımız var.

GALATASARAY'A KÜSÜLMEZ
Galatasaray'ın çıtası o kadar yüksek ki, geçmişteki başarılar nedeniyle taraftarın beklentisi çok yüksek. Bu çıtayı daha da yukarı çekmek amacıyla çalışıyoruz. Taraftarın küsmesini kabul etmiyorum. Galatasaray'a küsülmez. Galatasaray bir halatı çeken bir his takımıdır Gündüz Kılıç'ın dediği gibi. Galatasaray'ın birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu günleri yaşıyoruz. Ona küstün, buna küstün. Galatasaray'a niye küstün kardeşim?

ERGİN ATAMAN VE BASKETBOL TAKIMI..
Önümüzdeki sene Euroleague'de olmayacağız. Önümüzdeki sezon için takımı ona göre yapılandıracağız, bütçemizi ona göre ayarlayacağız. Bütçeyi küçülteceğiz. Aile içinde gerginlik, dargınlık, kavga olabilir ama aile büyüklerinin görevi bunu ortaan kaldırmak, bütünlük sağlamaktır. Elbette ki zaman zaman gerginlikten ortaya çıkan şeyler oluyor. Aile bütünlüğüne zarar vermemesi lazım, bir anda ortadan kalkması lazım. Kavgadan yana değilim. Aile içinde bütünlükten yanayım.

FETÖ TEMİZLİĞİ VE GALATASARAY
Bu tartışma varsa ana sebebi şu: Galatasaray 15 Temmuz sonrası içinde FETÖ temizliğini yapan tek kulüp. Onun için bu yönüyle tartışılıyor. FETÖ herkese sızdı. Ağustos ayında FETÖ ile bağlantılı kulüp üyelerini disipline sevk ettik. Kesin ihraç için, yönetim kurulu karar aldı. Bunu yapan başka kulüp duymadım. Devlet düşmanı terör örgütüne karşı duruşumuz net. Sporcu ve devlet kademesinden bazı üyelikler alınmış. O kadar hassasız ki hemen reaksiyon gösterdik. 7 tane üyeyi hemen disiplin kuruluna sevk ettik. Galatasaray bu konuda çok hassas. Bunun konuşulması, Galatasaray'ın aldığı aksiyon sebebiyle. Galatasaray içinde hiçbir zaman olmadı, olmayacak. İçini temizlemiştir. Diğer kulüpler böyle bir hareket aldı mı, almadı mı bilmiyorum. Niye yaptılar, yapmadılar demiyorum. Galatasaray bu temizliği yaptı. İrademizi çok net ortaya koyduk. Devlete karşı duruşu nettir. Demokrasinin ve devletin yanındayız.

Galatasaray sportif başarısını saha içinde almıştır. FETÖ'nün payı yoktur. Galatasaray'ın değerleri vardır, bu değerlere bağlı hareket eder. Genel kurula 7 üye sevk ettik. Gelme sebebi tüzük gereği. Yönetim kurulu ihraç kararı alıyor, disiplin kuruluna yolluyor. Disiplin kurulu tüzük gereği bu kişilerden savunma istiyor. Bu 7 kişiden kimse savunmaya gelmedi. Dispilin kurulu da kararını verdi, kesin ihraç kararı verdi. Tüzük gereği bunu genel kurula onaylatmak gerekiyor. 5 kişi ihraç edildi. O iki (Arif Erdem ve Hakan Şükür) futbolcu için hassasiyet oluştu. 12 saat sonra üyelerin salonu terk etmesi söz konusuydu. Kalan kişilerin arasında yönetime muhalifler ve yönetimi zora sokmak isteyen bir grup da vardı. Yönetimi nasıl zayıflatırız diye bunu yüzde yüz kullandılar. Duruşumuz net. Çok üzüldük. Ertesi gün yönetim kurulunu topladık. Genel kurulda böyle bir hassasiyet oluştu. Başka bir maddeden kesin ihraç ettik. Galatasaray hiçbir zaman devlete karşı olan organizasyonların içinde olmaz. Anılmasını uygun bulmuyorum. Yönetim kurulu da FETÖ bağlantılı üyelerini ihraç etmiştir. Kimse kalmamıştır. Gizlenmiş tek tük üye olabilir. Bunun çalışması içindeyiz. Galatasaray zerre kadar tereddüt etmeden bu kişilerden arınacaktır.

BAŞKAN OLMAK
Eleştiriler bizi yanlış yaptığınız işlerde uyaran, doğruyu gösteren şeyler. Hiçbir zaman şikayetlenmedim. Galatasaray'da başkan olmayı istemek mümkün değil. Aday gösterilirsiniz. Bu işin sahibi genel kurul. Bu manada ben Galatasaray'a adayım diyemem. Başkanlık büyük bir onur ve gurur.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.