Jan Olde Riekerink: Yönetime sadece teşekkür edebilirim!

Galatasaray’a altyapı hocası olarak gelen ancak birden kendini A takımda bulan Jan Olde Riekerink. Altınordu Başkanı Mehmet Seyit Özkan’ın misafiri olarak U-12 İzmir Cup’a geldi. Hollandalı hoca, altyapıdan ayrılık sürecine, taraftardan yönetime birçok konuda Sabah Gazetesinden Uğur Karakullukçu'ya içten açıklamalarda bulundu. Hollandalının açıklamaları şu şekilde.. 

Altyapıdan A takıma geçişi hakkında hiç pişmanlık yaşadınız mı sorusuna "Hayır, kesinlikle… Fantastik bir yıl geçirdim, 2 kupa kazandık ve benim için büyük bir deneyim oldu. Taraftarların bana ‘Bey’ demesini ve sahip çıkmasını asla unutmayacağım." cevabını veren Riekerink, geçtiğimiz günlerde yönetimi eleştirdiği açıklamalar hakkında ise "Benim yönetimle ilgili söyleyebileceğim tek şey bana bu fırsatı tanıdıkları için teşekkür etmem olabilir. Bir yıl boyunca iyi bir şekilde çalıştık. Yönetim hakkında asla böyle bir şey söylemem." açıklamasında bulundu.

Galatasaray'da kalsa daha iyisini yapabileceğini söyleyen Riekerink, ayrılık süreci hakkında ise "Beşiktaş’ın yalnızca 5 puan gerisindeydik. Başarı için arzumuz, isteğimiz vardı. Şampiyon da olabilirdik. Kayserispor’a karşı üzüntü verici bir yenilgi aldık, tamam ama hem Beşiktaş, hem Başakşehir hem de Fenerbahçe puan kaybediyordu. Çok kritik bir maçtı, kabul ediyorum. İyi bir performans sergileyemedik, doğrudur. İnsanlar da böyle anlarda farklı kararlar alabiliyorlar." dedi.

Kendi dönemi hakkında özeleştiriler de yapan Riekerink, "Her şeyi daha iyi yapabilme şansınız her zaman vardır. Özeleştiri olarak şunu söyleyebilirim, elimizdeki çok genç olmayan grubu koruma kararı aldık. Genç bir takım değildik, yaşlı bir ekiptik. Bazı oyuncularımızın kalitesine güvenerek yola çıktık. Bu yüzden de fiziksel özelliklerden çok bireysel becerilerimizi kullanmaya çalıştık. Kış döneminde gerçekten iyi çalışmaya başladığımızda elimizde fiziksel olarak iyi durumda 9-10 kişi vardı. Fiziksel durumu kenara bırakırsam iyi bir oyuncu grubuyla çalıştığımı söyleyebilirim, onları seviyorum." açıklamasında bulundu.

Riekerink kadronun yaş ortalaması ve gençleşme hakkında ise "Ayrıldığım için gelecek üzerine karar vermek ya da yargıda bulunmak bana düşmez. Bu yönetimin vermesi gereken bir karar. Yaşlı oyuncularımız vardı ama bazıları oyunu da değiştirebilecek kalitede. Kontratları da var. ‘Gençler alınmalı’ demek bu yüzden dışarıdan daha kolay" sözlerini sarf etti.

Hollandalı çalıştırıcı Galatasaray altyapısındaki genç oyunculardan hangilerinin ileride adını duyabileceğimiz sorusuna ise "Bunu hiçbir zaman bilemezsin. Birçok şeye dayalı, sadece futbol yeteneğiyle ilgili değil bu. Davranışları ve kişilik gelişimi de çok önemli. Kimin yetenekli olduğunu görebilirsiniz ama hiçbirinin karakterinin nasıl gelişeceğini öngöremezsiniz." yanıtını verdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.