STSL | Şampiyonlar Ligi de kaçtı aferin çocuklar..

Spor Toto Süper Lig'in 27.haftasında Galatasaray, deplasmanda Başakşehir ile karşılaştı. Takımımız gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı kazanabilmek için son şans niteliğinde olan karşılaşmadan 4-0 mağlup ayrıldı. Takımımız aldığı yenilgi ile 2.sıradaki Başakşehir'in 7 puan gerisine düştü ve 4.sıraya geriledi.

MAÇIN HİKAYESİ
Takımımız karşılaşmaya Muslera - Semih, Ahmet, Chedjou, Linnes - Selçuk, Josue, Bruma, Rodrigues, Yasin - Eren Derdiyok onbiriyle çıktı. Şampiyonlar Ligi için son şans olan bu karşılaşmada utanmazlar ordusu ilk yarıda hiçbir şey yapmadı. Başakşehir'in istediği gibi oynadığı ilk yarıda 11.dakikada Semih Kaya'nın yaptığı hatayı iyi kullanan Başakşehir Adebayor ile 1-0 öne geçti. Hata yapmaya doymayan Semih Kaya'nın 14.dakikada Cengiz'e kaybettiği topun ardından Başakşehir Visca ile kalemizde etkili oldu. 34.dakikada yine sahneye Semih Kaya çıktı ve Cengiz'i unutunca boş Başakşehir kalemizde tehlike yarattı. İlk yarıda ortasahayı geçemeyen takımımız, 43.dakikada Adebayor'un Semih Kaya-Chedjou ikilisinin arasından yaptığı kafa vuruşuyla 2-0 geriye düştü ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Rezalet bir ilk yarı geçilmesine rağmen ikinci yarıya değişiklik yapmadan çıkan takımımız, ortasahayı geçememeye devam etti. Başakşehir 49. ve 54.dakikalarda Visca ile etkili geldi. 3.golün habercisi olan bu pozisyonların ardından 56.dakikada Visca'nın şutu Muslera'dan döndü havaya yükselen topa Adebayor kafayı vurdu ve skor 3-0'a geldi. Skor 1-0'ken yapılmayan Sneijder ve Podolski değişklikleri 3-0'ken yapıldı. Bunlara rağmen takımımız sahada hiçbir şey yapmadı. 85.dakikada Mustafa Pektemek kalesini terk eden Muslera'dan sıyrılıp maça noktayı koydu ve Başakşehir sahadan 4-0 üstün ayrılan taraf oldu. Bu skorla takımımız ligde 4.sıraya geriledi ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını da çok zora soktu.

UTANMAZLAR ORDUSU
Maç öncesi ilk 11'i gördüğümüzde herkes 3'lü oynayacağımızı düşündü ancak sahada 4-4-1-1 dizilişinde olan bir takım vardı. Semih Kaya sağ bekte, Yasin Öztekin forvet arkasındaydı. İlk yarıda hiçbir şey üretmedi bu sistem. Kulübede Podolski ve Sneijder olmasına rağmen Igor Tudor maç 3-0'a gelene kadar bu ikiliyi oyuna almadı. Bizler gibi maçı izlemekle yetindi. Maç 3-0'a geldikten sonra bu ikiliye hadi girin çevirin maçı demek de saçma. Sneijder'in ilk 11 başlamamış olması anlaşılabilir ancak geçen hafta iyi oynayan Podolski'nin 11 başlamaması kabul edilebilecek bir şey değil hele forvet arkasında Yasin oynuyorsa. Takımımız maçı rakip kaleye isabetli şut atamadan tamamladı. Şampiyonlar Ligi için son şans olan bu mücadelede, takım orta sahayı geçtiğinde şükrettik. Ligin kafa topu savunması en sıkıntılı takımıyken ve rakibimiz son 7 golün 5'ini kafa topundan atmışken bu mücadelede kafa toplarında Adebayor ile Josue'nin eşleştiğini gördük. Baştan sonra rezalet oynadığımız karşılaşmada takımımız hayatımızdan 90 dakika çaldı desek yalan olmaz. Utanmazlar ordusu ligde 4.sıraya geriledi ve şampiyonlar ligin şansını çok zora soktu hatta kaybetti. Ligin geri kalanı için Allah hepimize sabır versin. Şampiyonluk Ligi treni de kaçtı aferin çocuklar..

EYVALLAH KARDEŞİM
Şu an form durumuyla Türkiye'nin en kötü stoperlerinden biri olan hatta belki de en kötüsü olan ama Galatasaraylı kontenjanından takımda bulunan ''Eyvallah kardeşim.'' lakaplı Semih Kaya, Başakşehir'in en etkili futbolcusuydu. İlk yarıda yenen golde direkt hatası olan Semih, bunun yanı sıra Cengiz'i sürekli arkasına kaçırdı. Bir savunma futbolcusunda olması gereken en önemli özelliklerden olan pozisyon bilgisine sahip olmayan bu futbolcumuz, ayakta kalmayı da beceremiyor. Girdiği 6 ikili mücadelenin 5'ini kaybetti. 3 sezondur iyi oynadığı maç sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen Semih'le ilgili söylenecek tek söz; Eyvallah kardeşim..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.