THY Euroleague | Normal sezonu galibiyetle kapatıyoruz..

Eurocup şampiyonu apoletiyle THY Euroleague'de mücadele eden Galatasaray Odeabank normal sezonun son maçı olan 30.hafta mücadelesinde Brose Basket ile deplasmanda karşılaştı. Errick McCollum'un lisansının olmaması nedeniyle forma giymediği karşılaşmada Ergin Ataman'ın öğrencileri sahadan 79-84'lük skorla ayrıldı. Galatasaray Odeabank adına karşılaşmanın en skorer ismi 17 sayı üreten Sinan Güler olurken; takımımız bu sonuçla THY Euroleague macerasını 11 galibiyet - 19 mağlubiyet ile 12.sırada tamamladı.

Karşılaşmaya Brose Bamberg 7-0’lık seriyle girerken takımımızın ilk basketini Austin Daye iki dakika sonunda kaydetti (7-2). Bamberg ilk bölümlerde pota altından skor üretme çabasındayken sarı-kırmızılılarda dört dakikada kaydedilen 7 sayının tamamı Austin Daye’den geldi. Beş dakika geride kalırken Micov’un turnike basketiyle skor 9-9’a geldi. Sinan Güler önderliğinde hücumda ve defansta agresifleşen sarı-kırmızılılar televizyona molasına 9-11 önde girdi. Mola dönüşünde Sinan – Pleiss ikilisiyle skor üretmeyi sürdüren takımımız çeyreğin bitimine üç buçuk dakika kala skorda 12-15 öndeydi. Kalan bölümde ev sahibi ekip momentumu eline alarak ilk çeyreği 23-20 önde tamamladı. İkinci çeyreğe takımımız Austin Daye’in orta mesafeli isabetiyle başlarken bu onun 9. sayısı oldu. Brose Bamberg ilk çeyrekte olduğu gibi ikinci çeyrekte de yüzdeli şut atmaya devam etti. Rakibimiz iki buçuk dakikalık bölümü 31-22 önde geçti. Galatasaray Odeabank Blake Schilb ile bu bölümde skor üretme sıkıntısını aşarken dört dakikalık bölümde skor 34-27’ye geldi. Schilb’in yanına Emir’in bir dakikadaki 5 sayısı eklenince takımımız farkı 2 sayıya kadar düşürdü (34-32). Bu bölümde iki ekipten de karşılıklı basketler gelirken sarı-kırmızılılar çeyreğin bitimine iki dakika kala skorda 41-37 gerideydi. Kalan sürede aradaki farkı 2 sayıya indiren Galatasaray Odeabank soyunma odasına 45-43 geride girdi.

Üçüncü çeyreğe iki ekip de tutuk girerken takımımızda ilk sayılar Austin Daye’in orta mesafeli isabetiyle geldi. Beş dakikalık bölüm geride kaldığında Brose Bamberg’in skorda 51-47 üstünlüğü vardı. Bu bölümde Zisis ve Micov’dan karşılıklı üç sayılık basketler geldi (54-50). Çeyreğin bitimine 04:08 kala televizyon molasına ise 56-50 Brose Bamberg üstünlüğüyle girildi. Bu bölümde oyundan düşen takımımız hücumda skor üretmekte zorlanırken serbest atış çizgisinden de üst üste isabet kaydedemeyerek son iki buçuk dakikaya 59-53 geride girdi. Sinan Güler’in üst üste basketleriyle son dakikalarda kıpırdanan Galatasaray Odeabank final periyoduna 63-58 geride girdi. Blake Schilb’in üç sayılık basketiyle dördüncü çeyreğe başlayan Ergin Ataman’ın öğrencileri farkı 2 sayıya indirmeyi başardı. Savunmasını bu bölümde sertleştiren takımımızda Schilb’in kritik üçlüğüyle sarı-kırmızılılar 63-64 öne geçmeyi başardı. Tibor Pleiss ile rakip potada etkili olan takımımız 64-66 öne geçerken karşılaşmanın bitimine 06:29 kala Brose Bamberg’e molayı aldırdı. Moladan rakibimiz iyi dönerken karşılaşmanın bitimine üç dakika kala momentumu yeniden eline alan Galatasaray bu bölümü 74-79 önde geçti. Kalan sürede de rakibine geri dönüş şansı vermeyen Galatasaray Odeabank karşılaşmadan 79-84 galip ayrılarak Euroleague’de sezonu galibiyetle noktaladı.

Galatasaray Odeabank'ta skor dağılımı şu şekilde oldu;
Sinan 17, Schilb 16, Daye 15, Micov 13, Emir 8, Tyus 7, Pleiss 6, Fitipaldo 2.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.